Szilárda
-4 °C
2 °C

Simonért játszik este a Fradi

2002.04.24. 11:25
Különös meccsre készül a Ferencváros délután a Győrrel szemben. A csapat játékosai egyöntetűen elhatározták, hogy a kedd este fejsérüléseibe belehalt korábbi Fradi-sztár Simon Tiborért játszanak. A klub is mindent a méltó búcsúért, saját halottjuknak tekintik a játékost, és a kivetítőn is egy filmet vetítenek.
A Ferencváros nagy esélyt kapott, miután az MTK alulmaradt a Haladással szemben. A zöldek felzárkózhatnak, ám a meccs most aligha emiatt fontos bárkinek is. Kedd este érkezett a megrázó hír: a vasárnap brutálisan megvert Simon Tibor belehalt fejsérüléseibe.

Visszavonultatják a kettes számú mezt
A játékosok, már sportoló halála előtt is úgy gondolták, hogy Simonért fognak küzdeni a Győr ellen. Immár biztos, az emlékéért. Az Index a klub sajtóirodájától azt a tájékoztatást kapta, hogy kettes mezben ezúttal senki sem lép pályára, mert az Simoné lesz, vagyis ily módon újra ott lesz a régi társak között.

A játékosok kérik a közönséget, folyamatosan biztassák őket, mert győzelemmel szeretnének búcsút venni a tizenhatszoros válogatott futballistától. A mérkőzés végén egyébként a hazai futballisták, vezetők a vendég győriekkel karöltve - kezükben gyertyával - a kezdőkörbe vonulnak, ahol Simon meze lesz.

A klub összefoglalót készít a futballistáról, melyet a kivetítőkön mutatnak be. Ebben benne lesz a Grasshoppers elleni - 3-0-ra nyert a Fradi - zürichi Bajnokok Ligája meccs is, ahol Simon törött vállal játszott a meccs egy részében.

A szervezők azt is kérik, hogy a stadionon kívül a járdára tegyék le a szurkolók gyertyáikat, - a megemlékezéshez az újpesti drukkerek is csatlakoztak már - ily módon egy csendes búcsúztatás legyen. A rendőrség ettől függetlenül nagy erőket mozgósít a találkozóra, háromszor annyian lesznek, mint más alkalmakkor. A klubnál ezt az információt nem erősítették meg, de hallottak róla.

A temetés időpontja még nincs kitűzve, ám Kutasi Róbert - Simon jó barátja és edzőkollégája - a család nevében elmondta, a temetés az Ébredés Napja címen fog bevonulni a történelembe.

Eközben a Magyar Labdarúgó Liga értesítette a szerdai NB I-es mérkőzésekre küldött játékvezetőket, hogy a kezdőrúgás után tartsanak egyperces gyászszünetet a kedden elhunyt soproni vezetőedző, Simon Tibor emlékére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!