Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fradi - Eintracht csere a Fotexnél?

2002.04.25. 11:02
Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnöke a NAPI Gazdaság érdeklődésére megerősítette: a Fotex Rt. érdeklődik a német Bundesliga második osztályában játszó Eintracht Frankfurt iránt, és ha a most folyó átvilágítás lezárul, nem kizárt, hogy tőkét emel az Eintracht Fussball AG-ben. De mi lesz a Fradival?
A Yahoo! hírcsatorna röppentette föl a hírt, hogy az Eintracht Frankfurt Várszegi Gáborral tárgyal a beszállásról. A Fotex elnöke a Napi gazdaságnak elmondta: a patinás - egykori KEK-győztes - frankfurti futballklub vezetői keresték meg a Fotexet, és azt kérték, hogy ne csak tőkével, hanem irányítási tapasztalataival is szálljon be a klubba. A Kicker című német futballmagazinnál úgy tudják, a cég egy könyvvizsgálója már egy hete az Eintracht gazdasági átvilágításán dolgozik.

Beszállás 7,5 millió euróval

Bár a tervezett tőkeemelés összegéről Várszegi nem nyilatkozott, utalt arra, hogy a német sajtóban megjelent 7,5 millió eurós (1,8 milliárd forint) becslés nagyságrendileg helytálló lehet. Hozzátette: ha a Fotex a frankfurti befektetés mellett dönt, alighanem értékesíti a 2001 augusztusában vett FTC-pakettet, hiszen azt eredetileg is befektetési céllal vásárolta.

A labdarúgóklubnak sürgősen szüksége van - közgazdasági kifejezéssel élve - friss pénzre, hiszen öt héten belül mindenképpen be kell mutatniuk azt a befektetőt, aki legalább hárommillió eurót, azaz mintegy 750 millió forintot pumpál a klubba.

Fotex vagy amatőrizmus?

Amennyiben ez nem következik be, előfordulhat, hogy a klub csak az amatőrök között szerepelhet. Egyes hírek szerint amennyiben létrejön az üzlet, az Várszegi Gábor kivonulását jelentené az ország legnépszerűbb klubjából a Ferencvárosból. Találgatni persze lehet, hogy vajon Várszegi az állandó támadásokat unta meg, vagy csak egyszerűen gazdasági okokból kíván megszabadulni a Fraditól.

A Fradinál semmit nem tudnak

A Ferencvárostól kapott információ szerint ők is csak a sajtóból értesültek a tulajdonos újabb üzleti tranzakciójáról. Ám mint mondták, eddig is szinte hetente rebbent fel a Fradi eladása, így most sem jelenítenek neki nagyobb figyelmet. Mint mondták, a Fradinak ugyanannyi köze van a Frankfurthoz, mint bármelyik másik német klubhoz, ezért nem értik miért kellene eladni, ha a tulajdonos Németországban szándékszik befektetni.