Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Fradi - Eintracht csere a Fotexnél?

2002.04.25. 11:02
Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnöke a NAPI Gazdaság érdeklődésére megerősítette: a Fotex Rt. érdeklődik a német Bundesliga második osztályában játszó Eintracht Frankfurt iránt, és ha a most folyó átvilágítás lezárul, nem kizárt, hogy tőkét emel az Eintracht Fussball AG-ben. De mi lesz a Fradival?
A Yahoo! hírcsatorna röppentette föl a hírt, hogy az Eintracht Frankfurt Várszegi Gáborral tárgyal a beszállásról. A Fotex elnöke a Napi gazdaságnak elmondta: a patinás - egykori KEK-győztes - frankfurti futballklub vezetői keresték meg a Fotexet, és azt kérték, hogy ne csak tőkével, hanem irányítási tapasztalataival is szálljon be a klubba. A Kicker című német futballmagazinnál úgy tudják, a cég egy könyvvizsgálója már egy hete az Eintracht gazdasági átvilágításán dolgozik.

Beszállás 7,5 millió euróval

Bár a tervezett tőkeemelés összegéről Várszegi nem nyilatkozott, utalt arra, hogy a német sajtóban megjelent 7,5 millió eurós (1,8 milliárd forint) becslés nagyságrendileg helytálló lehet. Hozzátette: ha a Fotex a frankfurti befektetés mellett dönt, alighanem értékesíti a 2001 augusztusában vett FTC-pakettet, hiszen azt eredetileg is befektetési céllal vásárolta.

A labdarúgóklubnak sürgősen szüksége van - közgazdasági kifejezéssel élve - friss pénzre, hiszen öt héten belül mindenképpen be kell mutatniuk azt a befektetőt, aki legalább hárommillió eurót, azaz mintegy 750 millió forintot pumpál a klubba.

Fotex vagy amatőrizmus?

Amennyiben ez nem következik be, előfordulhat, hogy a klub csak az amatőrök között szerepelhet. Egyes hírek szerint amennyiben létrejön az üzlet, az Várszegi Gábor kivonulását jelentené az ország legnépszerűbb klubjából a Ferencvárosból. Találgatni persze lehet, hogy vajon Várszegi az állandó támadásokat unta meg, vagy csak egyszerűen gazdasági okokból kíván megszabadulni a Fraditól.

A Fradinál semmit nem tudnak

A Ferencvárostól kapott információ szerint ők is csak a sajtóból értesültek a tulajdonos újabb üzleti tranzakciójáról. Ám mint mondták, eddig is szinte hetente rebbent fel a Fradi eladása, így most sem jelenítenek neki nagyobb figyelmet. Mint mondták, a Fradinak ugyanannyi köze van a Frankfurthoz, mint bármelyik másik német klubhoz, ezért nem értik miért kellene eladni, ha a tulajdonos Németországban szándékszik befektetni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!