Szilárda
-4 °C
3 °C

UEFA kongresszus: Johanssont újraválasztották, Bozóky kimaradt

2002.04.25. 16:06
Közfelkiáltással újabb négy évre Lennart Johanssont választották meg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének. A stockholmi kongresszuson megújult az UEFA végrehajtó bizottsága is: a tagságra kandidáló MLSZ elnök, Bozóky Imre azonban nem került be a testületbe.
Stockholmban rendezték meg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kongresszusát, melynek legfontosabb eseménye a tisztújítás volt. Elsőként az elnök személyéről döntöttek és- amint az várható volt- újabb négy évre meghosszabbították a jelenlegi elnök, Lennart Johansson mandátumát.

Közfekiáltással újabb négy évre Johansson az elnök

A posztra az immár tizenkét éve elnöklő Johansson volt az egyetlen jelölt, így az AFP szerint hivatalos választási procedúrára nem is került sor, a svéd sportdiplomatának közfelkiáltással szavaztak bizalmat.

Platini bekerült, Bozóky kimaradt

Bozóky Imre az MLSZ elnöke
Az elnök személyénél is fontosabb volt számunkra, hogy megtudjuk, bekerül-e az UEFA végrehajtó bizottságába Bozóky Imre az MLSZ elnöke. A magyar futballszövetség vezetője bár pályázott a 14 fős testület 7 megüresedett helyének egyikére, de végül nem választották be a grémiumba. Bozóky a szavazás első körben 12. lett, a másodikban - amikor már 4 hely elkelt, s 3 kiadó maradt - a 7-8. helyen végzett.

Így továbbra is az orosz Vjacseszlav Koloszkov képviseli a kelet-európai régiót az UEFA végrehajtó bizottságában. Ugyancsak a vert mezőnyben végzett az előzetesen esélyesnek tartott Michal Listkiewicz lengyel, illetve Vlatko Markovic horvát szövetségi elnök.

Bekerült a vb-be még a franciák egykori Európa-bajnok és Aranylabdás labdarúgója, Michel Platini (őt tartják egyébként Johansson egyik lehetséges utódjának) valamint Angel Maria Vilar spanyol elnök, valamint a török, az izlandi, a luxemburgi, viszont kimaradt az orosz, és a svájci jelölt.

A kongresszussal egy időben folyik a 2008-as Európa-bajnoki pályázatok kötelező prezentációja, amelyen a magyar stand a többiekénél egy "hajszállal" nagyobb népszerűségnek örvend, talán azért is, mert az MLSZ egyedül kandidált a rendezésre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!