Kutasi: Simon nevét ne használják kampánycélra

2002.04.26. 12:11
Simon Tibor keddi halála után először tartottak sajtótájékoztatót a klub képviselői, először jelentek meg a sajtó előtt a játékosok. Az eseményen elhangzott: vándordíjat alapítanak a tizenhatszoros válogatott játékos emlékére, és a csapat a bajnokság végéig továbbra is fekete karszalagban lép pályára. A család határozottan elhatárolódott attól, hogy a MIÉP-tüntetésen felhasználják a brutálisan meggyilkolt szakvezető nevét.
A Simon-ügy fejleményei kiléptek az országhatárokon túlra, hiszen még az Európai Labdarúgó Szövetség(UEFA) is megemlékezett hivatalos honlapján a magyar sztárról, de más külföldi újságokban is megjelent a borzalmas történet. Mindeközben a szurkolók fájdalma továbbra is él, a klubház környékén még pénteken is tucatnyi járókelő nyújtott gyertyát Simonért.

A német légiós Mátyus is csatlakozott

Kattintson a nagyításhoz!
A sajtó képviselőitől három játékos kért találkozót péntek délelőtt. A jelenlegi csapatkapitány, Lipcsei Péter, Dragóner Attila és a kapus Szűcs Lajos, akik a Cottbusban légióskodó Mátyus János nevében is beszéltek. Azért ők, mert ők köszönhették a legtöbbet Simonnak eddigi pályafutásuk során.

Lipcsei arra kérte a szurkolókat, ugyanúgy szurkoljanak, ugyanúgy viselkedjenek a szezon hátralévő mérkőzésein, ahogyan tették azt a Győr elleni találkozón. Ő maga fekete karszalagban lép pályára mindvégig társaival együtt.

A legharcosabb játékos kapja a díjat

Dragóner Attila a Ferencváros jelenlegi középhátvédje ötletgazdaként bejelentette: létrehozzák a Simon Tibor vándordíjat. Ezt a serleget az a játékos kapja a zöld-fehérek játékosai közül, akit a szurkolók - szavazatukat az interneten adhatják le - a legharcosabbnak tartanak az adott idényben. (Ifijátékosok is kiérdemelhetik ezt a díjat.) Az átadás április 23-a lesz, Simon halálának napja.

Kutasi Róbert, Simon jó barátja és a család képviselője bejelentette, a leghatározottabban tiltakoznak az ellen, hogy felhasználja a politika. (Információnk szerint a MIÉP az egyik tüntetésén kívánja felhasználni a brutálisan meggyilkolt szakvezető nevét.)

Nincs összefüggés a letartóztatásokkal?

Még akkor se tegyélk ezt, kérte nyomatásokan, ha a brutális rendőri erőszak ellen lépnének ilyen formában is. "Simonnak ugyanis annyi köze volt a politikához, hogy a Parlament válogatottja ellen pályára lépett" - jegyezte meg.

Kutasi érdeklődésünkre elmondta, hogy a minap letartóztatott maffia-kapcsolatokkal gyanúsított külföldiek tudomása szerint nincs kapcsolatban Simon ügyével. A temetéssel kapcsolatban azt is kifejtette, hogy péntek délután kettőkor egyeztet a család, az MLSZ és Ferencváros, az időpontról, és a végső nyugalomra helyezés mikéntjéről.

A videófelvétel nem kerül nyilvánosságra

Az Index azt is megtudta: a Simon agyonverését rögzítő videófelvételt nem hozzák nyilvánosságra, mert az a perdöntő bizonyíték a tettesek ellen, akik közül ketten - H. János, a készenléti rendőrség törzsőrmestere - már előzetesben vannak, és többek ellen folyik a nyomozás.  • Vennék
  • Személyi kölcsön