Erzsébet
1 °C
4 °C

Kutasi: Simon nevét ne használják kampánycélra

2002.04.26. 12:11
Simon Tibor keddi halála után először tartottak sajtótájékoztatót a klub képviselői, először jelentek meg a sajtó előtt a játékosok. Az eseményen elhangzott: vándordíjat alapítanak a tizenhatszoros válogatott játékos emlékére, és a csapat a bajnokság végéig továbbra is fekete karszalagban lép pályára. A család határozottan elhatárolódott attól, hogy a MIÉP-tüntetésen felhasználják a brutálisan meggyilkolt szakvezető nevét.
A Simon-ügy fejleményei kiléptek az országhatárokon túlra, hiszen még az Európai Labdarúgó Szövetség(UEFA) is megemlékezett hivatalos honlapján a magyar sztárról, de más külföldi újságokban is megjelent a borzalmas történet. Mindeközben a szurkolók fájdalma továbbra is él, a klubház környékén még pénteken is tucatnyi járókelő nyújtott gyertyát Simonért.

A német légiós Mátyus is csatlakozott

Kattintson a nagyításhoz!
A sajtó képviselőitől három játékos kért találkozót péntek délelőtt. A jelenlegi csapatkapitány, Lipcsei Péter, Dragóner Attila és a kapus Szűcs Lajos, akik a Cottbusban légióskodó Mátyus János nevében is beszéltek. Azért ők, mert ők köszönhették a legtöbbet Simonnak eddigi pályafutásuk során.

Lipcsei arra kérte a szurkolókat, ugyanúgy szurkoljanak, ugyanúgy viselkedjenek a szezon hátralévő mérkőzésein, ahogyan tették azt a Győr elleni találkozón. Ő maga fekete karszalagban lép pályára mindvégig társaival együtt.

A legharcosabb játékos kapja a díjat

Dragóner Attila a Ferencváros jelenlegi középhátvédje ötletgazdaként bejelentette: létrehozzák a Simon Tibor vándordíjat. Ezt a serleget az a játékos kapja a zöld-fehérek játékosai közül, akit a szurkolók - szavazatukat az interneten adhatják le - a legharcosabbnak tartanak az adott idényben. (Ifijátékosok is kiérdemelhetik ezt a díjat.) Az átadás április 23-a lesz, Simon halálának napja.

Kutasi Róbert, Simon jó barátja és a család képviselője bejelentette, a leghatározottabban tiltakoznak az ellen, hogy felhasználja a politika. (Információnk szerint a MIÉP az egyik tüntetésén kívánja felhasználni a brutálisan meggyilkolt szakvezető nevét.)

Nincs összefüggés a letartóztatásokkal?

Még akkor se tegyélk ezt, kérte nyomatásokan, ha a brutális rendőri erőszak ellen lépnének ilyen formában is. "Simonnak ugyanis annyi köze volt a politikához, hogy a Parlament válogatottja ellen pályára lépett" - jegyezte meg.

Kutasi érdeklődésünkre elmondta, hogy a minap letartóztatott maffia-kapcsolatokkal gyanúsított külföldiek tudomása szerint nincs kapcsolatban Simon ügyével. A temetéssel kapcsolatban azt is kifejtette, hogy péntek délután kettőkor egyeztet a család, az MLSZ és Ferencváros, az időpontról, és a végső nyugalomra helyezés mikéntjéről.

A videófelvétel nem kerül nyilvánosságra

Az Index azt is megtudta: a Simon agyonverését rögzítő videófelvételt nem hozzák nyilvánosságra, mert az a perdöntő bizonyíték a tettesek ellen, akik közül ketten - H. János, a készenléti rendőrség törzsőrmestere - már előzetesben vannak, és többek ellen folyik a nyomozás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?