Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elhárultak a 2004-es portugáliai Eb körüli akadályok

2002.04.30. 14:35
A portói városi tanács rendkívüli ülésén hozzájárult a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokságra készülő új stadion melletti bevásárlóközpont terveinek módosításához. A döntés értelmében folytatódhatnak az építkezések.
Jorge Nuno Pinto da Costa, az FC Porto elnöke és Rui Rio polgármester közötti huzavona közel két hónapig tartott. A vita egyes szakaszaiban úgy tűnt, akár a rendezésről is kénytelenek lesznek lemondani a luzitánok. Aztán április elején megtörtént a szóbeli megállapodás, de a város ekkor még nem utalta át a beruházáshoz nélkülözhetetlen pénz időarányos részét.

Az új, 52 ezer férőhelyes portói Antas-stadion 67.5 millió euróba kerül, és a tervek szerint itt rendezik majd többek között az Eb nyitómérkőzését.

A portói Antas-stadion

Ezt megelőzően a döntőnek otthont adó Benfica pályájának rekonstrukciójával is gondok voltak, mert az építkezésre kiírt pályázaton nyertes cég és a klub nem tudott megegyezni a főváros vezetőivel a finanszírozásról.

Korábban Joao Soares főpolgármester úgy nyilatkozott: 12.5 millió euróval járulnak hozzá a költségekhez. Csakhogy a decemberi választásokon riválisa, Pedro Santana Lopes győzött. Lopes pedig kijelentette: nem érdekli elődjének ígérete, 7.75 milliónál többet nem tud adni. Végül hosszas tárgyalások eredményeként sikerült itt is az érdekeket egyeztetni.

Így már csak Lisszabonban és Coimbrában akadnak gondok a két év múlva esedékes helyszínek közül. . .