Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Elhárultak a 2004-es portugáliai Eb körüli akadályok

2002.04.30. 14:35
A portói városi tanács rendkívüli ülésén hozzájárult a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokságra készülő új stadion melletti bevásárlóközpont terveinek módosításához. A döntés értelmében folytatódhatnak az építkezések.
Jorge Nuno Pinto da Costa, az FC Porto elnöke és Rui Rio polgármester közötti huzavona közel két hónapig tartott. A vita egyes szakaszaiban úgy tűnt, akár a rendezésről is kénytelenek lesznek lemondani a luzitánok. Aztán április elején megtörtént a szóbeli megállapodás, de a város ekkor még nem utalta át a beruházáshoz nélkülözhetetlen pénz időarányos részét.

Az új, 52 ezer férőhelyes portói Antas-stadion 67.5 millió euróba kerül, és a tervek szerint itt rendezik majd többek között az Eb nyitómérkőzését.

A portói Antas-stadion

Ezt megelőzően a döntőnek otthont adó Benfica pályájának rekonstrukciójával is gondok voltak, mert az építkezésre kiírt pályázaton nyertes cég és a klub nem tudott megegyezni a főváros vezetőivel a finanszírozásról.

Korábban Joao Soares főpolgármester úgy nyilatkozott: 12.5 millió euróval járulnak hozzá a költségekhez. Csakhogy a decemberi választásokon riválisa, Pedro Santana Lopes győzött. Lopes pedig kijelentette: nem érdekli elődjének ígérete, 7.75 milliónál többet nem tud adni. Végül hosszas tárgyalások eredményeként sikerült itt is az érdekeket egyeztetni.

Így már csak Lisszabonban és Coimbrában akadnak gondok a két év múlva esedékes helyszínek közül. . .

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!