Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenkét csapatos marad az NB I

2002.05.02. 13:05
Az MLSZ döntésének értelmében huszonkét forduló után kettéválik a mezőny, és egy komplett kört játszik. Garami József, az MLSZ edzőbizottságának elnöke elismerte az új lebonyolításnak köszönhetően megteremtődött a korábban hiányolt esélyegyenlőség.
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége elfogadta a 2002/2003-as bajnokságok versenykiírását. Eszerint a 12 csapatos NB I-ben és a kétszer 12 csapatos NB I/B-ben is 32-32 fordulóra kerül sor. Mindkét osztályban először két kört (22 forduló) játszanak, majd két hatos csoportra oszlik a mezőny és további tíz (2x5) mérkőzés következik.

Két csapat esik ki továbbra is

A bajnokság végén két együttes búcsúzik az élvonaltól, helyükre az NB I/B két csoportjának győztese kerül.

Az elnökség jóváhagyta a légiósokra vonatkozó szabálymódosítást is: eszerint a jövőben nem korlátozzák az egy időben pályán lévő külföldi játékosok számát. A változtatás legfőbb indoka, hogy a légiósok számának limitálásával nem szabad hátrányos helyzetbe hozni a magyar klubokat azokkal a külföldi vetélytársaikkal szemben, akiknél nincs korlátozás.

Játékos- és klublicenc is lesz

Új eleme a versenykiírásnak az is, hogy a labdarúgók szerepeltetését játékoslicenchez köti. Ezt az új fogalmat az UEFA által bevezetni tervezett klublicenchez kapcsolódóan honosítja meg a liga a magyar profi futballban, a későbbiekben kidolgozandó szabályzattal.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar futball színvonala nem attól függ, hogy ilyen vagy olyan szisztémában rendezzük-e a bajnokságot, így az új kiírástól sem kell csodát várni - nyilatkozott Garami József, az MLSZ edzőbizottságának elnöke.

Állandó a csapatok száma

"Az azonban mindenképpen örömteli, hogy az új rendszerben is állandó a csapatok száma, s ugyanolyan menetrend szerint zajlik majd a tizenkét csapatos bajnokság az első és a másodosztályban is, ezzel megteremtődött a korábban némiképp hiányolt esélyegyenlőség" - összegzett.