Piroska
3 °C
3 °C

Várszegi megállapodott az Eintrachttal

2002.05.02. 21:16
Megegyezett Várszegi Gábor a német másodosztályban szereplő Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatának vezetőivel. A megállapodás szerint az üzletember befektetőként vesz részt a német másodosztályban szereplő labdarúgóklub irányításában. A Fotex elnöke szerint a befektetésre azért van szükség, hogy "megmaradhasson a frankfurti régióban a labdarúgás."
Míg egy hete csak találgatások láttak napvilágot Várszegi Gábor németországi befektetéséről, addig csütörtök este már bizonyossá vált: a Fotex Rt. elnöke megállapodott az Eintracht Frankfurt vezetőivel.

Mi lesz a Fradival?

Korábbi sajtóértesülések szerint Várszegi 7,5 millió euróval száll be a volt KEK-győztes együttes támogatásába. A német befektéssel kérdéssé vált Várszegi üzletrésze a Ferencvárosnál, így elképzelhető, hogy Fotex-vezér értékesti ezeket, de egyelőre erről még semmit sem lehet biztosan tudni.

Megmenekülhet a Frankfurt

A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy ezzel a nehéz anyagi helyzetben lévő Eintracht hozzájuthat a jövő évi Bundesliga-induláshoz szükséges licenchez. Az utolsó forduló előtt 53 ponttal a tabella 7. helyén álló frankfurtiak május 29-ig kaptak haladékot a ligától, hogy bizonyítsák fizetőképességüket.

Várszegi: mérföldkő a mostani szerződés

A klub vezetése és Várszegi vasárnap újból találkozik Németországban, hogy együtt dolgozzák ki a következő idényre vonatkozó terveket. "Nincs vesztegetni való időnk" - mondta Peter Fischer, az Eintracht elnöke.

"A közös cél, hogy a frankfurti régióban megmaradjon a profi labdarúgás. Ennek elérésében fontos mérföldkő a mostani szerződés" - nyilatkozott Várszegi az egyesület internetes oldalán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!