Judit
2 °C
7 °C

Nyílt levél Várszegihez: Ön szembeköpött engem!

2002.05.29. 15:04
Egy lelkes MTK-szurkoló más megoldást nem látván az interneten tett közzé nyílt levelet a klubtulajdonos, Fotex-vezér Várszegi Gáborhoz, hogy megtudja mi lesz szeretett csapatával. Az idei szezont - tizennégy pontos előnnyel fordult a csapat, de csupán a harmadik lett - megalázónak tartja, szembeköpve érzi magát, tudatos szétzüllesztésről alkot véleményt, amihez majd' nyolcvanan csatlakoztak.
A magyar futballban az utóbbi időszakban elszaporodtak a nyílt levelek valamint a közlemények. A Ferencváros-szurkolók nyitották a sort, amikor megtudták, hogy a Fotex lesz az eladósodott klub megmentője. A levél tárgya: mi lesz a klub jövője. Nem sokkal később a Vasas szurkolói folyamodtak ehhez a megoldáshoz, amikor is a hét bajnoki vereség után féltették csapatukat és az elnök távozását követelték.

Előzékenyen átengedte az MTK a második helyet?

A télen Furulyás János, a Fradi elnöke is egy nagy visszhangot kiváltó közleményt adott ki a klub közgyűlése után, mondván belülről verik szét a csapatot, és hogy nem egyfelé húz az elnökség. Szinte valamennyi levél, közlemény nagy érdeklődésre tartott számot.

Hasonlóképpen a legutóbbihoz, amit a feladója az interneten terjeszt, és Várszegi Gábor ténykedésével kapcsolatos. A szerző egy elkeseredett MTK-drukker, aki nem is titkolja: "Szembeköpött, mert MTK szurkolónak vallotta magát, majd üzleti érdekből tönkretette ezt a csapatot. Én meg hittem magának. Nem kiabáltam, nem tiltakoztam, nem szokásom. Végignéztem, ahogy megvásárolta az ősi riválist, ahogy a mi csapatunk játékosaival fizetett az ő játékosaikért, ahogy a nálunk dolgozó szakembereket átirányította hozzájuk, majd végül azt is, ahogy a mi csapatunk előzékenyen átengedte a bajnokságban a helyét az ő csapatuknak. (A Ferencváros második lett, és kupás_) Hangsúlyozom, nekem semmi bajom a Ferencvárossal, tisztelem az eredményeiket. De maradjanak riválisok!

Nekünk már se becsületünk, se szurkolótáborunk

A levél hangvétele ezek után is sem változik. "Ön eladott minket!" Ezek után Várszegi érdemeit is kifejti a levélíró, miszerint a másodosztályból az elsőbe vezette a kék-fehéreket, hogy két bajnoki és három kupagyőzelem is szerepel a dicsőséglistán nyolc év alatt.

Ám ezek után következik ismét a fordulat: "Ön most megmutatta nekünk, mi tud rosszabb, megalázóbb lenni, mint egy kiesés. Nekünk már se becsületünk, se szurkolótáborunk. Aki még van, az csak a névnek szurkol, ennek a csapatnak semmiképp."

A magyar labdarúgást is összepiszkolta

Mi több, így folytatódik: "a magyar labdarúgás becsületét is összepiszkolta, amihez asszisztált az MLSZ és a hivatásos liga is." Majd kifejti, hogy "mindössze egyetlen párt szólalt fel a közös tulajdonlás ellen."

Végezetül arra kérik Várszegit, hogy végre nyilatkozzon mi a szándéka a klubbal. "Csapathűség vagy üzlet! A kettő együtt, ebben a mai formájában nem megy!" -fogalmazódik meg felkiáltás formájában a kérdés. Azt is hangsúlyozza a levélíró, neki még vannak illúziói.

Németországból is csatlakoztak a levélhez

A levélhez Németországból és Magyarország számos településéről is csatlakoztak, mindeddig majd nyolcvanan. Ám hogy válasz születik-e rá, és hogy milyen formában, azt megjósolni sem lehet.

Annyi azonban bizonyos, hogy az MTK üzleti alapon mindenképpen sikeres, hiszen Várszegi legutóbbi sajtótájékoztatóján - igaz a Frankfurtról és a Ferencvárosról volt szó -elhangzott az adat, miszerint 160 millió volt a bevétele a legutóbbi évben. Ebben értelemszerűen benne volt a Halmai és alighanem a Ferenczi eladásáért kapott milliós összeg is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?