Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Nyílt levél Várszegihez: Ön szembeköpött engem!

2002.05.29. 15:04
Egy lelkes MTK-szurkoló más megoldást nem látván az interneten tett közzé nyílt levelet a klubtulajdonos, Fotex-vezér Várszegi Gáborhoz, hogy megtudja mi lesz szeretett csapatával. Az idei szezont - tizennégy pontos előnnyel fordult a csapat, de csupán a harmadik lett - megalázónak tartja, szembeköpve érzi magát, tudatos szétzüllesztésről alkot véleményt, amihez majd' nyolcvanan csatlakoztak.
A magyar futballban az utóbbi időszakban elszaporodtak a nyílt levelek valamint a közlemények. A Ferencváros-szurkolók nyitották a sort, amikor megtudták, hogy a Fotex lesz az eladósodott klub megmentője. A levél tárgya: mi lesz a klub jövője. Nem sokkal később a Vasas szurkolói folyamodtak ehhez a megoldáshoz, amikor is a hét bajnoki vereség után féltették csapatukat és az elnök távozását követelték.

Előzékenyen átengedte az MTK a második helyet?

A télen Furulyás János, a Fradi elnöke is egy nagy visszhangot kiváltó közleményt adott ki a klub közgyűlése után, mondván belülről verik szét a csapatot, és hogy nem egyfelé húz az elnökség. Szinte valamennyi levél, közlemény nagy érdeklődésre tartott számot.

Hasonlóképpen a legutóbbihoz, amit a feladója az interneten terjeszt, és Várszegi Gábor ténykedésével kapcsolatos. A szerző egy elkeseredett MTK-drukker, aki nem is titkolja: "Szembeköpött, mert MTK szurkolónak vallotta magát, majd üzleti érdekből tönkretette ezt a csapatot. Én meg hittem magának. Nem kiabáltam, nem tiltakoztam, nem szokásom. Végignéztem, ahogy megvásárolta az ősi riválist, ahogy a mi csapatunk játékosaival fizetett az ő játékosaikért, ahogy a nálunk dolgozó szakembereket átirányította hozzájuk, majd végül azt is, ahogy a mi csapatunk előzékenyen átengedte a bajnokságban a helyét az ő csapatuknak. (A Ferencváros második lett, és kupás_) Hangsúlyozom, nekem semmi bajom a Ferencvárossal, tisztelem az eredményeiket. De maradjanak riválisok!

Nekünk már se becsületünk, se szurkolótáborunk

A levél hangvétele ezek után is sem változik. "Ön eladott minket!" Ezek után Várszegi érdemeit is kifejti a levélíró, miszerint a másodosztályból az elsőbe vezette a kék-fehéreket, hogy két bajnoki és három kupagyőzelem is szerepel a dicsőséglistán nyolc év alatt.

Ám ezek után következik ismét a fordulat: "Ön most megmutatta nekünk, mi tud rosszabb, megalázóbb lenni, mint egy kiesés. Nekünk már se becsületünk, se szurkolótáborunk. Aki még van, az csak a névnek szurkol, ennek a csapatnak semmiképp."

A magyar labdarúgást is összepiszkolta

Mi több, így folytatódik: "a magyar labdarúgás becsületét is összepiszkolta, amihez asszisztált az MLSZ és a hivatásos liga is." Majd kifejti, hogy "mindössze egyetlen párt szólalt fel a közös tulajdonlás ellen."

Végezetül arra kérik Várszegit, hogy végre nyilatkozzon mi a szándéka a klubbal. "Csapathűség vagy üzlet! A kettő együtt, ebben a mai formájában nem megy!" -fogalmazódik meg felkiáltás formájában a kérdés. Azt is hangsúlyozza a levélíró, neki még vannak illúziói.

Németországból is csatlakoztak a levélhez

A levélhez Németországból és Magyarország számos településéről is csatlakoztak, mindeddig majd nyolcvanan. Ám hogy válasz születik-e rá, és hogy milyen formában, azt megjósolni sem lehet.

Annyi azonban bizonyos, hogy az MTK üzleti alapon mindenképpen sikeres, hiszen Várszegi legutóbbi sajtótájékoztatóján - igaz a Frankfurtról és a Ferencvárosról volt szó -elhangzott az adat, miszerint 160 millió volt a bevétele a legutóbbi évben. Ebben értelemszerűen benne volt a Halmai és alighanem a Ferenczi eladásáért kapott milliós összeg is.