Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másfél éve nem épül a Fradi stadionja

2002.05.30. 13:55
A stadion-rekontrukciós program elkészítésekor ígéretet kapott a Ferencváros egy az eddiginél 12 ezerrel nagyobb befogadó képességű, vagyis 30 ezres létesítmény megépítésére, de a tervek zátonyra futottak. Mivel a klub nem érzi magát hibásnak a késedelemben, furcsa módon tiltakoztak a diszkrimináció ellen. A Fradi-pálya mindettől függetlenül otthont adhat nemzetközi meccseknek.
Az Ifjúsági és Sportminisztérium, a stadionépítésekért felelős Stadion Invest Rt. valamint a Magyar Labdarúgó Liga illetékesei 532 nappal - idestova másfél éve - ezelőtt ígéretet tettek arra, hogy a Ferencváros stadionjában az elsők között, a legnagyobb ráfordítással kezdődik el a rekonstrukció.

Csak Újpesten és Hévízen készült el a stadion

Nos, 532 nap alatt mindeddig csupán ígéretek hangoztak el - noha a csapat vezetői éles kritikával illették a sportminisztérium elöljáróit a késedelem miatt -, de a munkálatok továbbra sem kezdődtek el, mi több, később kiderült: még a tervek sem kerültek elfogadásra.

Ezzel szemben időközben Újpesten és Hévízen már befejeződött a stadion felépítése - előbbit a novemberi macedónok elleni válogatott meccsen adták át -, míg Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Zalaegerszegen, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pápán, Kaposváron, Monoron, Celldömölkön, Dorogon valamint a BKV Előre stadionjában jelenleg is folyik a felújítás.

Az újabb körből is kimaradt az Üllői úti pálya

A felsorolásból kitűnik: mindössze három élvonalbeli helyszínen kezdtek neki a munkálatoknak, és az is érzékelhető, hogy Budapesten egyetlen stadion épül jelenleg, az is másodosztályú.

Az előzetes tervek szerint idén Marcaliban, Sopronban, Győrben és a Bozsik-stadionban is nekilátnak a munkálatoknak. Mivel a Fradi ebből a körből is kimaradt, ezért úgy döntöttek az egyesületnél, hogy elégedetlenségünket kifejezve a virtuális Fradi Aréna megépítésével tiltakoznak az érthetetlen diszkrimináció ellen. (Pedig a Ferencváros még a nemzetközi kupában is rajthoz állhat.)

Lisztes is a támogatók között

Így jobb híján Szeiler József, az FTC Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója ásta el azt a számítógépes lemezt, mely tartalmazza a virtuális FTC-stadion terveit. A klub korábbi középpályása, jelenleg a Bremen színeiben futballozó Lisztes Krisztián a virtuális Fradi Aréna megnyitásakor volt az első, aki egy SMS-üzenetben biztosított magának helyet a stadionban. (A szurkolók csatlakozhatnak hozzá a stadion@ftc.hu email-címen.)

Csonka: nem miattunk, hanem Várszegi miatt nem épül

Már háromnegyed évvel ezelőtt készen voltak az FTC Üllői úti stadionjával kapcsolatos rekonstrukció tanulmánytervei és gyakorlatilag ma ugyanitt tartunk - reagált Csonka Gábor, az államilag finanszírozott pályafelújítási program koordinálásáért, lebonyolításáért felelős Stadion Invest Rt. vezérigazgatója.

Csonka szerint a késedelmet az okozta, hogy Várszegi a saját hatáskörébe szerette volna vonni az építkezést, ám később nemet mondott. Ettől függetlenül biztos benne, hogy még idén elkezdődik az 1.2 milliárd forintos beruházás, s a munkálatok mintegy 6-7 hónapot vesznek majd igénybe.