Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Várszegi után a Fotex is kiszáll az Eintrachtból

2002.06.03. 16:14
Miután Várszegi Gábor lemondott az Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatának elnöki tisztéről, a Fotex Rt. sem fogja megvásárolni a német klub 49,9 százalékát. Várszegi é a Fotex azért kényszerült visszalépni a szerződéstől, mert az egyesület nem teljesítette az előszerződésben vállat kötelezettségét, vagyis nem adta meg a vállalt 5 millió eurós kezességet.
A Fotex Rt. május 31-vel visszalépett az Eintracht Frankfurt Fussball AG 49,9 százalékának megvételétől - közölte a Fotex Rt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn. Egyúttal Várszegi Gábor lemondott a német labdarúgóklub igazgatótanácsának elnöki megbízatásáról.

Nem kapták meg az ötmilliós kezességet

A döntésre azért kényszerült Várszegi és a Fotex, mert a megadott határidőig az Eintracht Frankfurt Fussball AG nem tudta biztosítani az előszerződésben vállalt feltételeket és pénzügyi garanciákat. A dpa szerint a búcsú oka elsősorban az, hogy a magyar üzletember nem kapta meg az 5 millió euróról szóló kezességet.

Várszegi már pénteken lemondott

A hír az előzmények fényében egyáltalán nem váratlan, hiszen a cég első embere, Várszegi Gábor már pénteken jelezte, hogy lemond a német labdarúgó Bundesliga II-ben szereplő egyesület klubelnöki tisztségéről, és visszaadja a Fotex Rt. által birtokolt részvényeket.

Nem végleges a búcsú

A búcsú azonban korántsem végleges, hiszen felek megállapodtak abban, hogy a szerződési feltételek utólagos teljesülése esetén ismételten megvizsgálják az üzletkötés lehetőségét.