Olivér
5 °C
8 °C

Várszegi után a Fotex is kiszáll az Eintrachtból

2002.06.03. 16:14
Miután Várszegi Gábor lemondott az Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatának elnöki tisztéről, a Fotex Rt. sem fogja megvásárolni a német klub 49,9 százalékát. Várszegi é a Fotex azért kényszerült visszalépni a szerződéstől, mert az egyesület nem teljesítette az előszerződésben vállat kötelezettségét, vagyis nem adta meg a vállalt 5 millió eurós kezességet.
A Fotex Rt. május 31-vel visszalépett az Eintracht Frankfurt Fussball AG 49,9 százalékának megvételétől - közölte a Fotex Rt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn. Egyúttal Várszegi Gábor lemondott a német labdarúgóklub igazgatótanácsának elnöki megbízatásáról.

Nem kapták meg az ötmilliós kezességet

A döntésre azért kényszerült Várszegi és a Fotex, mert a megadott határidőig az Eintracht Frankfurt Fussball AG nem tudta biztosítani az előszerződésben vállalt feltételeket és pénzügyi garanciákat. A dpa szerint a búcsú oka elsősorban az, hogy a magyar üzletember nem kapta meg az 5 millió euróról szóló kezességet.

Várszegi már pénteken lemondott

A hír az előzmények fényében egyáltalán nem váratlan, hiszen a cég első embere, Várszegi Gábor már pénteken jelezte, hogy lemond a német labdarúgó Bundesliga II-ben szereplő egyesület klubelnöki tisztségéről, és visszaadja a Fotex Rt. által birtokolt részvényeket.

Nem végleges a búcsú

A búcsú azonban korántsem végleges, hiszen felek megállapodtak abban, hogy a szerződési feltételek utólagos teljesülése esetén ismételten megvizsgálják az üzletkötés lehetőségét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?