Valér
-2 °C
0 °C

Az MFB nem támogatja a Fradit

2002.06.06. 20:18
A Magyar Fejlesztési Bank "kommunikációs stratégiájába" nem fér bele, hogy hirdessen a Ferencváros stadionjában- válaszolta a zöld-fehér klub érdeklődésére a pénzintézet reklámügynöksége. A korábbi tervek szerint az MFB-nek lehetősége lett volna több NB I-es klubot támogatni, a bank azonban eddig egyetlen egyesülettel, az Újpesttel kötött szerződést.
A télen hozott arról határozatot a kormány és a Hivatásos Labdarúgó Liga, hogy a magyar állam száz százalékos tulajdonában álló Magyar Fejlesztési Bank üzletrészt vásárolhat az élvonalbeli labdarúgó csapatokat működtető gazdasági társaságokban. Újpesten kaptak is alkalmon, és húsz százalékot a banknak ajánlottak, amit meg is vásároltak a hírek szerint több mint százmillió forintért.

Várták az ajánlatot

Az Index körkérdést intézett a határozat után az NB I-es klubok vezetőihez, akik szinte egyöntetűen mondták, hogy várják az ajánlatokat. Ezek után azonban ajánlatok nem jöttek, a Ferencváros azonban megkereste a bank elöljáróit, mondván hirdessenek a Fradi pályán, illetve a nemzetközi kupában is érdekelt csapat mezén. A Ferencvárost azonban kikosarazták.

Nem kell a Fradi

A Magyar Fejlesztési Bank Rt. reklámügynöksége, a HUNGEXPO Reklám és Marketingkommunikációs Rt. hivatalos levélben közölte, hogy a bank kommunikációs stratégiájába nem fér bele a Ferencváros labdarúgó csapatának támogatása. Az MFB sem a pálya szélén elhelyezett reklámtáblákon, sem a mezen, nem kívánja hirdetni magát.

Az indoklás szerint az MFB Rt. igazgatósága már korábban jóváhagyta a 2002. évre szóló reklám-marketing- és PR költségvetést, ezért az idei tervekben szereplő kiadásokon túl más hazai sportegyesülettel reklámszerződés megkötésére nincs lehetőség.

Több a kevesebb?

Csak emlékeztetőül néhány adat a Ferencváros és az Újpest mérkőzéseinek elmúlt bajnokságbeli látogatottságát, nézettségét illetően: a Ferencváros hazai mérkőzéseit átlagosan 6892 néző tekintette meg, az Újpestét 3621 fő. A Ferencváros MTV által közvetített mérkőzéseit átlagosan 583 637 néző látta, míg az Újpest mérkőzéseinek átlagos nézettsége 426 886 fő volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!