Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tököli a Fradiba szerződött

2002.07.01. 17:33
Az elmúlt és az azt megelőző bajnokság gólkirálya, Tököli Attila a Dunaferrből a Ferencvárosba igazolt - jelentette be Szeiler József a hétfő délutáni Fotex-székházban megtartott sajtótájékoztatón. A 26 éves csatár egy plusz egy éves szerződést írt alá a zöld-fehérekhez.
Kétségkívül a magyar piac egyik legkelendőbb játékosa a külföldi klubok számára Tököli Attila, aki az előző évadban 28 találatot jegyzett. Tököli iránt tavaly és a télen is jelentős érdeklődés volt. A holt idényben az akkor még másodosztályú Hannover hívta volna, ám a hírek szerint a csatár kijelentette, csak élvonalbeli csapatba hajlandó szerződni. (A Hannover azóta feljutott.)

Breda helyett - a Ferencváros

Annyit idén is biztosra lehetett venni, hogy számos klub jelentkezik majd Tököliért - a Breda edzője, a volt MTK-s Henk ten Cate személyesen nézte meg -, csak az volt a kérdés, hogy a félmillió eurós - 250 millió forintos - vételárat a külföldi klubok hajlandóak-e kifizetni. Ráadásképpen amennyiben július negyedikéig nem érkezik kedvező nyugati ajánlata Tökölinek, akkor itthon marad.

Hétfőn délután kiderült: biztosan marad a tizenegyszeres magyar válogatott játékos, mégpedig egykori edzőjével, Garami Józseffel fog együtt dolgozni. No meg az ugyancsak pécsi Gera Zoltánnal fogják a csatársort alkotni.

Egy évig mindenképpen az Üllői úton marad

Tököli vételárát eddig nem hozták nyilvánosságra, annyit azonban igen, hogy egy plusz egy éves kontraktust kötött az UEFA-Kupában is érdekelt magyar csapattal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?