Jusztina
3 °C
16 °C

Tököli a Fradiba szerződött

2002.07.01. 17:33
Az elmúlt és az azt megelőző bajnokság gólkirálya, Tököli Attila a Dunaferrből a Ferencvárosba igazolt - jelentette be Szeiler József a hétfő délutáni Fotex-székházban megtartott sajtótájékoztatón. A 26 éves csatár egy plusz egy éves szerződést írt alá a zöld-fehérekhez.
Kétségkívül a magyar piac egyik legkelendőbb játékosa a külföldi klubok számára Tököli Attila, aki az előző évadban 28 találatot jegyzett. Tököli iránt tavaly és a télen is jelentős érdeklődés volt. A holt idényben az akkor még másodosztályú Hannover hívta volna, ám a hírek szerint a csatár kijelentette, csak élvonalbeli csapatba hajlandó szerződni. (A Hannover azóta feljutott.)

Breda helyett - a Ferencváros

Annyit idén is biztosra lehetett venni, hogy számos klub jelentkezik majd Tököliért - a Breda edzője, a volt MTK-s Henk ten Cate személyesen nézte meg -, csak az volt a kérdés, hogy a félmillió eurós - 250 millió forintos - vételárat a külföldi klubok hajlandóak-e kifizetni. Ráadásképpen amennyiben július negyedikéig nem érkezik kedvező nyugati ajánlata Tökölinek, akkor itthon marad.

Hétfőn délután kiderült: biztosan marad a tizenegyszeres magyar válogatott játékos, mégpedig egykori edzőjével, Garami Józseffel fog együtt dolgozni. No meg az ugyancsak pécsi Gera Zoltánnal fogják a csatársort alkotni.

Egy évig mindenképpen az Üllői úton marad

Tököli vételárát eddig nem hozták nyilvánosságra, annyit azonban igen, hogy egy plusz egy éves kontraktust kötött az UEFA-Kupában is érdekelt magyar csapattal.