Árpád
-2 °C
4 °C

Gyerekfocistáink verhetetlenek voltak

2002.07.01. 10:46
Vasárnap délután ért véget a kilencedik alkalommal megrendezett Bosch Rexroth - Vodafone Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Torna, amelyen a magyar csapatok kitűnően szerepeltek. Mind a fiúknál, mind a lányoknál teljes magyar győzelem született, mind a tíz korcsoportban a mieink voltak a legjobbak.
A nyári kánikula hatása nem hagyott nyomot a fiatalokon, akik mindent megtettek csapataik győzelméért, ezért akik a világbajnokság döntője előtt a jövő tehetségeit is megnézték, izgalmas mérkőzéseket láthattak.

Háromezerkétszáz játékos vett részt

A torna egyik célja, hogy a fiatalok megtapasztalják a verseny izgalmát, növeljék önbizalmukat és nemzetközi mércével is lemérjék tudásukat. A rendezvény segíti azt a szakmai törekvést is, hogy 3-4 éven belül nemzetközi szinten is tehetséges és megfelelő képzésben részesített fiatalok kerüljenek ki a budapesti és vidéki futball-műhelyekből.

203 csapatban több mint 3200 fiatal játékos vett részt a háromnapos rendezvényen. A tornán az 1987 és 1994 között született fiúk évenkénti korcsoportokban nevezhettek, a lányoknál pedig az 1986-os és 1989-es korosztály számára hirdettek versenyt. A harminckét külföldi csapatnak egyikének sem sikerült idén győznie, így az eredmény a hazai utánpótlás-képzést igazolja.

Nyilasi a fiának is szoríthatott

A hazai utánpótlás-nevelésben hosszú ideje aktívan résztvevő Nyilasi Tibor idén a rendezvény védnökeként adta át a díjakat a győzteseknek. A benevezett csapatok egyikében játszott Nyilasi Bálint, a hetvenszeres válogatott így saját fiának is drukkolhatott a pálya széléről. A 12 éves ifjú Nyilasi korcsoportjában a második helyezést szerezte meg csapatával, a Vodafone Goldball "A"-val.

A futball támogatása mellett elkötelezett Vodafone Magyarországon a fiatalokban látja a hazai labdarúgás fejlődésének lehetőségét, ezért döntött az utánpótlás-nevelés támogatása mellett. A vállalat már három éve támogatja a most véget ért nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornát, és a jövőben is segíteni kívánja a fiatalok szakmai előmenetelét.

Sikeres rendezvény

A Vodafone idén hazánkban többek között támogatja a Vasas férfi vízilabda csapatát és egyik fő támogatója volt a Jégkorong világbajnokság Divízió I-es küzdelmeinek is, míg nemzetközileg a Manchester United csapata mellett áll.

Mindent egybevéve a torna célja - a folyamatos utánpótlás biztosítása a hazai labdarúgásban - sikeres volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?