Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Gyerekfocistáink verhetetlenek voltak

2002.07.01. 10:46
Vasárnap délután ért véget a kilencedik alkalommal megrendezett Bosch Rexroth - Vodafone Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Torna, amelyen a magyar csapatok kitűnően szerepeltek. Mind a fiúknál, mind a lányoknál teljes magyar győzelem született, mind a tíz korcsoportban a mieink voltak a legjobbak.
A nyári kánikula hatása nem hagyott nyomot a fiatalokon, akik mindent megtettek csapataik győzelméért, ezért akik a világbajnokság döntője előtt a jövő tehetségeit is megnézték, izgalmas mérkőzéseket láthattak.

Háromezerkétszáz játékos vett részt

A torna egyik célja, hogy a fiatalok megtapasztalják a verseny izgalmát, növeljék önbizalmukat és nemzetközi mércével is lemérjék tudásukat. A rendezvény segíti azt a szakmai törekvést is, hogy 3-4 éven belül nemzetközi szinten is tehetséges és megfelelő képzésben részesített fiatalok kerüljenek ki a budapesti és vidéki futball-műhelyekből.

203 csapatban több mint 3200 fiatal játékos vett részt a háromnapos rendezvényen. A tornán az 1987 és 1994 között született fiúk évenkénti korcsoportokban nevezhettek, a lányoknál pedig az 1986-os és 1989-es korosztály számára hirdettek versenyt. A harminckét külföldi csapatnak egyikének sem sikerült idén győznie, így az eredmény a hazai utánpótlás-képzést igazolja.

Nyilasi a fiának is szoríthatott

A hazai utánpótlás-nevelésben hosszú ideje aktívan résztvevő Nyilasi Tibor idén a rendezvény védnökeként adta át a díjakat a győzteseknek. A benevezett csapatok egyikében játszott Nyilasi Bálint, a hetvenszeres válogatott így saját fiának is drukkolhatott a pálya széléről. A 12 éves ifjú Nyilasi korcsoportjában a második helyezést szerezte meg csapatával, a Vodafone Goldball "A"-val.

A futball támogatása mellett elkötelezett Vodafone Magyarországon a fiatalokban látja a hazai labdarúgás fejlődésének lehetőségét, ezért döntött az utánpótlás-nevelés támogatása mellett. A vállalat már három éve támogatja a most véget ért nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornát, és a jövőben is segíteni kívánja a fiatalok szakmai előmenetelét.

Sikeres rendezvény

A Vodafone idén hazánkban többek között támogatja a Vasas férfi vízilabda csapatát és egyik fő támogatója volt a Jégkorong világbajnokság Divízió I-es küzdelmeinek is, míg nemzetközileg a Manchester United csapata mellett áll.

Mindent egybevéve a torna célja - a folyamatos utánpótlás biztosítása a hazai labdarúgásban - sikeres volt.