Valér
-2 °C
0 °C

Miért nem lett Détári a Vasas edzője?

2002.07.05. 20:41
Néhány óráig úgy tűnt, hogy az egykori világválogatott Détári Lajos lesz az NB I-ből kiesett Vasas labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Détári eddig a Kispest csapatát irányította, ám a héten valószínűsíthető volt, hogy a klub nem tudja előteremteni az élvonalbeli induláshoz szükséges anyagi feltételeket. A két klub fúziója is szóba került, de a Ligánál kijelentették, hogy fúzió révén nem lehet élvonalbeli indulási jogot szerezni.
A hír néhány óráig tartotta magát, miszerint Détári Lajos, a Kispest-Honvéd eddigi trénere lesz az élvonalból kiesett Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője. Iványi Károly, az angyalföldi klub ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy szóban megállapodtak az egykori világválogatott játékossal, akivel hamarosan egy plusz egyéves szerződést írnak alá.

Tepszics, Csábi és Gróf a segítők

- A szakmai stáb, Tepszics Ignác és Csábi József pályaedzővel, valamint Gróf Attila kapusedzővel hétfőn kezdi a munkát, a cél egyértelműen a visszakerülés az NB I-be - nyilatkozott Iványi.

Arra a kérdésre, hogy Détári szerződtetése jelenthet-e közeledést egy esetleges Honvéd-Vasas fúzió felé, Iványi azt válaszolta: szó van az együttműködésről.

- Létezik egy olyan befektetői kör, amely úgymond megmentené a Honvédot, ha a Vasas az élvonalban szerepelhetne a következő idénytől. Folynak a tárgyalások, de reménykedünk a kiemelt állami támogatásban is.

A Haladás lehet a nevető harmadik

A távirati irodának pénteken délelőtt a Magyar Labdarúgó Liga munkatársa azt mondta, hogy fúzió révén nem lehet élvonalbeli indulási jogot szerezni. Amennyiben az egyik csapat valamilyen oknál fogva alkalmatlan az NB I-es szereplésre, akkor a legjobb (esetleg a sorban utána következő) kieső léphet a helyére. A Haladás már jelezte: alkalom adtán élne a lehetőséggel.

Az ügy azonban ennyivel nem ért véget. Détári aztán sértődötten nemet mondott, miután kiderült, hogy nem szerződést, csupán egy szándéknyilatkozatit írt alá, Iványi pedig - inkorrekten -megszellőztette mindezt. (Iványi a Nemzeti Sport szerint azt is kijelentette a játékosainak, hogy újra az élvonalban játszanak.)

Ezek után Détári mindent egy lapra kíván feltenni a Kispest megmentéséért, noha ennek jelen állás szerint vajmi kevés az esélye.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!