István, Vajk
17 °C
34 °C

Fehér a Benficában, Mátyus a Perugiában folytathatja

2002.07.12. 11:32
Két magyar válogatott labdarúgó sorsa rendeződhet hamarosan, hiszen Fehérnek a Benfica kínált szerződést, míg Mátyus az olasz Perugiával készül. Fehér egy éve nem lépett pályára a Portóban, Mátyusnak az év végén lejáró szerződését nem hosszabbította meg a Cottbus. Fehér sorsa a bonyolultabb, mert a klubja egymilliárd forintos lelépési díjat követel.
Hosszú szenvedés után végre megoldódni látszik Fehér Miklós válogatott csatárunk ügye. A történet ismert: Fehér a 2000-01-es szezonban tizennégy góljával az ötödik helyhez segítette a Bragát, ezek után egyesülete, a Porto mindenképpen szerette volna, ha véget ér a kölcsönadás, és újra a soraiban tudja.

Magyarországra semmiképpen

Fehérnek négyéves szerződést kínáltak, a játékos azonban nemet mondott a sztárgázsira, egyszersmind a kontraktusra is. Az ok egyszerű: nem érezte a kellő bizalmat, úgy vélte, hogy megintcsak "üzletelni" szeretnének vele, ő neki pedig már elege volt a kölcsönadásokból.

Fehér az Indexnek októberben kifejtette, hogy a télen már új csapata lehet. Az Atletico Madriddal hozták hírbe, ám végül nem szerződtették. Majd a Zalaegerszegnél merült fel a neve, de az elvhez, miszerint Magyarországra legvégső esetben jön haza, tartotta magát.

Egymilliárdos lelépési díj

Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a Benficához kerül - már együtt is edz a csapattal, a kinnlévő 25 ezer néző nagy örömére -, ám a bíróság még közbeszólhat. Fehér lelépési díjaként ugyanis a Porto négygymillió eurót - közel egymilliárd forintot - kér korábbi csapata. Az ügy a bíróságon van, de remélhetőleg hamarosan véget ér, és Fehér egy év után ismét bajnokin játszhat.

Mátyus János esete korántsem ennyire kacifántos. Neki a Bundesligában szereplő Cottbus nem hosszabbította meg a lejáró szerződését, így mennie kellett. Jóllehet korábban az angol Southamptonnal is kacérkodott, meglehet, hogy az olasz első osztályú Perugia lesz számára a végállomás.

Görög és török ajánlata is a védőnek

Mátyus nem idegeskedik, Olaszországban szeretne maradni, ha viszont mégsem, akkor a görög vagy a török szerződések kerülnek előtérbe. (Egyelőre nem tduni mely csapatok vannak a kérők között.) Mindenesetre Cosmi edző eddig elégedett vele.