Jenő
-3 °C
6 °C

Fehér a Benficában, Mátyus a Perugiában folytathatja

2002.07.12. 11:32
Két magyar válogatott labdarúgó sorsa rendeződhet hamarosan, hiszen Fehérnek a Benfica kínált szerződést, míg Mátyus az olasz Perugiával készül. Fehér egy éve nem lépett pályára a Portóban, Mátyusnak az év végén lejáró szerződését nem hosszabbította meg a Cottbus. Fehér sorsa a bonyolultabb, mert a klubja egymilliárd forintos lelépési díjat követel.
Hosszú szenvedés után végre megoldódni látszik Fehér Miklós válogatott csatárunk ügye. A történet ismert: Fehér a 2000-01-es szezonban tizennégy góljával az ötödik helyhez segítette a Bragát, ezek után egyesülete, a Porto mindenképpen szerette volna, ha véget ér a kölcsönadás, és újra a soraiban tudja.

Magyarországra semmiképpen

Fehérnek négyéves szerződést kínáltak, a játékos azonban nemet mondott a sztárgázsira, egyszersmind a kontraktusra is. Az ok egyszerű: nem érezte a kellő bizalmat, úgy vélte, hogy megintcsak "üzletelni" szeretnének vele, ő neki pedig már elege volt a kölcsönadásokból.

Fehér az Indexnek októberben kifejtette, hogy a télen már új csapata lehet. Az Atletico Madriddal hozták hírbe, ám végül nem szerződtették. Majd a Zalaegerszegnél merült fel a neve, de az elvhez, miszerint Magyarországra legvégső esetben jön haza, tartotta magát.

Egymilliárdos lelépési díj

Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a Benficához kerül - már együtt is edz a csapattal, a kinnlévő 25 ezer néző nagy örömére -, ám a bíróság még közbeszólhat. Fehér lelépési díjaként ugyanis a Porto négygymillió eurót - közel egymilliárd forintot - kér korábbi csapata. Az ügy a bíróságon van, de remélhetőleg hamarosan véget ér, és Fehér egy év után ismét bajnokin játszhat.

Mátyus János esete korántsem ennyire kacifántos. Neki a Bundesligában szereplő Cottbus nem hosszabbította meg a lejáró szerződését, így mennie kellett. Jóllehet korábban az angol Southamptonnal is kacérkodott, meglehet, hogy az olasz első osztályú Perugia lesz számára a végállomás.

Görög és török ajánlata is a védőnek

Mátyus nem idegeskedik, Olaszországban szeretne maradni, ha viszont mégsem, akkor a görög vagy a török szerződések kerülnek előtérbe. (Egyelőre nem tduni mely csapatok vannak a kérők között.) Mindenesetre Cosmi edző eddig elégedett vele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?