Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fehér Miklós négy évig a Benficáé

2002.07.15. 10:41
Sokáig úgy tűnt, a spanyol Atletico Madridban folytatja pályafutását Fehér Miklós, ám a válogatott támadó nem vált országot. Az ETO egykori játékosa marad Portugáliában, és négyéves szerződést kötött a Benficával. Az egyéves kényszerpihenő után visszatérő csatár úgy érzi semmivel sem tartozik egykori klubjának.
A válogatott játékos még 1998-ben szerződött a Győri ETO-ból a portugál sztárcsapatba, ám ott nem kapott jelentősebb szerepet, így továbbadták őt a Salgueirosnak. Itt tizennégy bajnokin öt gólt szerzett, majd újabb kölcsönadás, ezúttal a Bragának.

A legsikeresebb idény

Fehér talán eddigi legjobb idényét tudhatta maga mögött, hiszen huszonhat bajnoki találkozón tizennégy gólt szerzett, jelentősen hozzájárulva a sikernek számító ötödik hely eléréséhez. A remek szereplés után a Portó azonnal visszarendelte támadóját és négy éves szerződést kínált neki.

A játékos azonban nem szerette volna magát ilyen hosszú időre elkötelezni - minden bizonnyal, újabb kölcsönadások következtek volna- és miután nem jött létre a kontaktus, a tartalékcsapathoz száműzték őt. Fehér azonban kivárta a száműzetés lejártát és eközben csapatot kerteset magának.

Sokáig úgy tűnt az egyik legjelentősebb spanyol alakulat, az élvonalba az idén visszakerült Atletico Madrid lesz a befutó, azonban a játékos még sem vált országot. Az elmúlt héten négyéves szerződést kötött a világhírű Benfica együttesével. A Portó azonban még itt is megpróbál keresztbetenni, ugyanis négymillió eurós - közel egymilliárd forintos - nevelési költséget kér érte.

Bemutatkozás 20 000 ember ovációja közepette

Bárhogy is dönt azonban a bíróság, a Benfica mindenképpen igényt tart a válogatott támadóra. A kontaktus hivatalosan csak augusztus elsejétől lép életbe, ám az új játékosok bemutatására, több mint 20 000 ember előtt került sor, és a magyar játékos hatalmas ováció mellett lépett pályára.

Edzeni még nem edzhet új csapatával - hiszen a Portohoz július 31-ig köti szerződése-, így a csapattal az edzőtáborba sem utazhat el. Edzője Jesualdo Ferreira azonban biztosította, készüljön addig is tisztességgel, mert számít rá. Fehér úgy érzi semmivel sem tartozik a Portónak, hiszen azzal, hogy több mit egy évig nem játszhatott, nem fejlődhetett, és majdnem sikerült tönkre tenni a pályafutását.