Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Fehér Miklós négy évig a Benficáé

2002.07.15. 10:41
Sokáig úgy tűnt, a spanyol Atletico Madridban folytatja pályafutását Fehér Miklós, ám a válogatott támadó nem vált országot. Az ETO egykori játékosa marad Portugáliában, és négyéves szerződést kötött a Benficával. Az egyéves kényszerpihenő után visszatérő csatár úgy érzi semmivel sem tartozik egykori klubjának.
A válogatott játékos még 1998-ben szerződött a Győri ETO-ból a portugál sztárcsapatba, ám ott nem kapott jelentősebb szerepet, így továbbadták őt a Salgueirosnak. Itt tizennégy bajnokin öt gólt szerzett, majd újabb kölcsönadás, ezúttal a Bragának.

A legsikeresebb idény

Fehér talán eddigi legjobb idényét tudhatta maga mögött, hiszen huszonhat bajnoki találkozón tizennégy gólt szerzett, jelentősen hozzájárulva a sikernek számító ötödik hely eléréséhez. A remek szereplés után a Portó azonnal visszarendelte támadóját és négy éves szerződést kínált neki.

A játékos azonban nem szerette volna magát ilyen hosszú időre elkötelezni - minden bizonnyal, újabb kölcsönadások következtek volna- és miután nem jött létre a kontaktus, a tartalékcsapathoz száműzték őt. Fehér azonban kivárta a száműzetés lejártát és eközben csapatot kerteset magának.

Sokáig úgy tűnt az egyik legjelentősebb spanyol alakulat, az élvonalba az idén visszakerült Atletico Madrid lesz a befutó, azonban a játékos még sem vált országot. Az elmúlt héten négyéves szerződést kötött a világhírű Benfica együttesével. A Portó azonban még itt is megpróbál keresztbetenni, ugyanis négymillió eurós - közel egymilliárd forintos - nevelési költséget kér érte.

Bemutatkozás 20 000 ember ovációja közepette

Bárhogy is dönt azonban a bíróság, a Benfica mindenképpen igényt tart a válogatott támadóra. A kontaktus hivatalosan csak augusztus elsejétől lép életbe, ám az új játékosok bemutatására, több mint 20 000 ember előtt került sor, és a magyar játékos hatalmas ováció mellett lépett pályára.

Edzeni még nem edzhet új csapatával - hiszen a Portohoz július 31-ig köti szerződése-, így a csapattal az edzőtáborba sem utazhat el. Edzője Jesualdo Ferreira azonban biztosította, készüljön addig is tisztességgel, mert számít rá. Fehér úgy érzi semmivel sem tartozik a Portónak, hiszen azzal, hogy több mit egy évig nem játszhatott, nem fejlődhetett, és majdnem sikerült tönkre tenni a pályafutását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!