Ágnes
-5 °C
2 °C

Nincs veszélyben a Fradi bajnoki indulása

2002.07.16. 20:01
A Magyar Labdarúgó Liga nem fogadta el három csapat nevezését a július végén induló bajnokságra. Míg a Kispest nem tudta előteremteni nevezéshez szükséges pénzt, addig az FTC és az MTK elsősorban a televíziós jogok érétkesítést szeretné újra tárgyalnia Ligával. Az FTC ügyvezetője, Szeiler József szerint nincs veszélyben a csapat indulása, mivel ők eddig is alávetették magukat a liga valamennyi jogszerű intézkedésének.
A labdarúgó NB I 2002/2003-as idénye a tervek szerint július 27-én rajtol. Ám, hogy mely klubok lépnek pályára az első fordulóban az még kérdéses. A legmagasabb osztályban induló csapatokról ugyanis a ligának már döntenie kellett volna, de három egyesület indulása még mindig bizonytalan.

Három csapat nevezését nem fogadták el

A Kispest-Honvéd pénzügyi gondokkal küzd, számukra egyelőre még a túlélés a tét. Ha előteremtik az induláshoz szükséges pénzt- a Liga-elnök Demján Sándor tízmilliós hitelével ez sikerülhet is- akkor részt vehetnek a pontvadászatban. Teljesen más helyzetben van a bajnoki címre is eséllyel pályázó másik két fővárosi egyesület, a MTK és Ferencváros. A két patinás klub vezetői nem az anyagi feltétek hiánya miatt aggódnak, hanem a nevezési feltétek egyes pontjaival nem értenek egyet, ezért nem írták alá az ezekre vonatkozó iratokat.

Leginkább mérkőzésekhez kapcsolódó vagyoni értékű jogokkal kapcsolatban alakult ki nézeteltérés a Liga és két egyesület között. Pontosabban a televíziós jogok értékesítésének módja okoz problémát számukra: a szabályzat szerint ugyanis a csaptoknak át kell engedniük e jogok értékesítését a ligának.

Szeiler: indulunk a bajnokságban

A Ferencvárosnál nem hiszik, hogy a jogvita akadályozhatná a zöld-fehérek részvételét bajnokságban. A labdarúgócsapatot működtető kft ügyvezetője, Szeiler József szerint a klub vezetői folyamatosan egyeztetnek az illetékesekkel. "Ha világos és egyértelmű magyarázatot kapunk a kérdésünkre, akkor aláírjuk a hiányzó papírokat" - nyilatkozta a Ferencváros hivatalos honlapján Szeiler.

A dokumentumok szignálása mellett a Ferencvárosnak tőkefeltöltést kell végrehajtania, hogy saját vagyoni mérlege pozitív legyen. A vezetők szerint ennek sem lesz semmi akadálya. "Minden alkotmányos és jogszerű rendelkezést, szabályzatot betartunk annak érdekében, hogy indulhassunk a hazai bajnokságban" - mondta Szeiler.

A liga mindenestre csütörtökig adott haladékot az egyesületeknek, hogy aláírják a papírokat. . Ha a csapatokkal nem sikerül megállapodni, akkor a másodosztályú egyesületekkel töltik fel a létszámot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!