Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs veszélyben a Fradi bajnoki indulása

2002.07.16. 20:01
A Magyar Labdarúgó Liga nem fogadta el három csapat nevezését a július végén induló bajnokságra. Míg a Kispest nem tudta előteremteni nevezéshez szükséges pénzt, addig az FTC és az MTK elsősorban a televíziós jogok érétkesítést szeretné újra tárgyalnia Ligával. Az FTC ügyvezetője, Szeiler József szerint nincs veszélyben a csapat indulása, mivel ők eddig is alávetették magukat a liga valamennyi jogszerű intézkedésének.
A labdarúgó NB I 2002/2003-as idénye a tervek szerint július 27-én rajtol. Ám, hogy mely klubok lépnek pályára az első fordulóban az még kérdéses. A legmagasabb osztályban induló csapatokról ugyanis a ligának már döntenie kellett volna, de három egyesület indulása még mindig bizonytalan.

Három csapat nevezését nem fogadták el

A Kispest-Honvéd pénzügyi gondokkal küzd, számukra egyelőre még a túlélés a tét. Ha előteremtik az induláshoz szükséges pénzt- a Liga-elnök Demján Sándor tízmilliós hitelével ez sikerülhet is- akkor részt vehetnek a pontvadászatban. Teljesen más helyzetben van a bajnoki címre is eséllyel pályázó másik két fővárosi egyesület, a MTK és Ferencváros. A két patinás klub vezetői nem az anyagi feltétek hiánya miatt aggódnak, hanem a nevezési feltétek egyes pontjaival nem értenek egyet, ezért nem írták alá az ezekre vonatkozó iratokat.

Leginkább mérkőzésekhez kapcsolódó vagyoni értékű jogokkal kapcsolatban alakult ki nézeteltérés a Liga és két egyesület között. Pontosabban a televíziós jogok értékesítésének módja okoz problémát számukra: a szabályzat szerint ugyanis a csaptoknak át kell engedniük e jogok értékesítését a ligának.

Szeiler: indulunk a bajnokságban

A Ferencvárosnál nem hiszik, hogy a jogvita akadályozhatná a zöld-fehérek részvételét bajnokságban. A labdarúgócsapatot működtető kft ügyvezetője, Szeiler József szerint a klub vezetői folyamatosan egyeztetnek az illetékesekkel. "Ha világos és egyértelmű magyarázatot kapunk a kérdésünkre, akkor aláírjuk a hiányzó papírokat" - nyilatkozta a Ferencváros hivatalos honlapján Szeiler.

A dokumentumok szignálása mellett a Ferencvárosnak tőkefeltöltést kell végrehajtania, hogy saját vagyoni mérlege pozitív legyen. A vezetők szerint ennek sem lesz semmi akadálya. "Minden alkotmányos és jogszerű rendelkezést, szabályzatot betartunk annak érdekében, hogy indulhassunk a hazai bajnokságban" - mondta Szeiler.

A liga mindenestre csütörtökig adott haladékot az egyesületeknek, hogy aláírják a papírokat. . Ha a csapatokkal nem sikerül megállapodni, akkor a másodosztályú egyesületekkel töltik fel a létszámot.