Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Siófokon kezdi az új idényt a Fradi

2002.07.18. 19:08
A magyar Labdarúgó Liga hétfőn még nem, csütörtökön azonban elfogadta a Kispest a Ferencváros és az MTK nevezését az élvonalba. A Kispest volt a legnehezebb helyzetben, hiszen 62 millió forintos bankgarancia hiányzott az induláshoz. Végül a gondok elhárultak, de a klub célja a bennmaradás. Emellett elkészítették a július 27-én kezdődő új idény sorsolását is.
Csütörtökön a hetekig tartó huzavona után eldőlt, hogy a Kispest-Honvéd is indulhat a labdarúgó NB I 2002/2003-as idényében. A klub vezetői ugyanis a többszörösen módosított határidő utolsó pillanatában benyújtották a részvételhez szükséges papírokat.

Muszbek: sportszerű és jogilag szabályos döntés született

"A fővárosiak 102 millió forintról szóló garanciát tettek le" - mondta Muszbek Mihály, a Magyar Labdarúgó Liga ügyvezető-igazgatója. "Ebből 72 millió a bankgarancia, míg 30 milliót a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium ígért. A tárca a stadion fenntartására korábban ajánlott összeget utalja majd át."

A liga elnöksége és a versenybizottság azt vette alapul, hogy a sportszerűség jegyében a pályán elért eredmények határozzák meg az indulók kilétét. "A sportszerűség mellett jogilag is szabályos döntés született" - tette hozzá Muszbek.

Vagyongondnok ellenőrzi a Kispestet

Az MLL a 11 további élvonalbeli csapat kezdeményezésére vagyongondnokkal ellenőrizteti a Kispestet.

Az MTK Hungária és a Ferencváros vezetői is aláírták a közös vagyonértékű jogokról szóló megállapodást, így a két csapat indulása elé sem gördül akadály. A csütörtöki határozatokat az MLSZ elnökségének a szombati ülésen jóvá kell hagynia.

Kispesten kezd a bajnok

Ettől függetlenül megtartották a következő idány első fordulójának sorsolását, amelyik július 26-án, pénteken kezdődik az MTK-Videoton összecsapással. A szombati program: Kispest-Honvéd-Zalaegerszeg, Dunaferr-Újpest, Sopron-Debrecen, Békéscsaba-Győri ETO, Siófok-Ferencváros

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!