Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Matthäus lesz a magyar szövetségi kapitány?

2002.07.19. 11:23
Egy napja tartja magát a pletyka, amely szerint Lothar Matthäus váltaná Gellei Imrét a magyar válogatott kispadján. A német sztár szerint ő háromszor is tárgyalt az MLSZ vezetőivel, a szövetségnél azonban cáfolták ezt az állítást.
A tavaly ősszel szövetségi kapitánynak kinevezett Gellei Imre szerződése a 2004-es portugáliai Európa-bajnokság selejtezősorozatának végéig szól, így nem fenyegeti veszély a pozícióját. Ezt Berzi Sándor, az Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára mondta azokra a híresztelésekre reagálva, amelyek szerint Lothar Matthäust szeretné a szövetség a válogatott élén látni.

Matthäus: Tisztában vagyok a magyarok elvárásaival

Lothar Matthäus
Az "ügy" abból robbant ki, hogy a német válogatottal 1990-ben a világbajnoki címig jutó egykori klasszis a Bild című német lapnak azt nyilatkozta, a magyarok megkeresték, legyen a válogatottjuk szövetségi kapitánya, és már háromszor is tárgyalt az ügyben a szövetség vezetőivel. Mint mondta, tisztában van a vele szemben támasztott elévárásokkal, de még nem döntötte el, hogy a "magyar ajánlatot", vagy az érdeklődő klubcsapatok valamelyikének ajánlatát fogadja el.

A 150 válogatottságával német csúcstartó labdarúgó eddig nem remekelt edzőként, igaz mindössze egy csapatnál, az osztrák Rapidnál tevékenykedett - felejthetően. Tavaly szeptemberben nevezték ki, és májusban, 244 nap után a gyenge szereplés miatt kirúgták.

A Rapid minden idők leggyengébb szereplését produkálta Matthäusszal

Matthäus akkor úgy fogalmazott nem csak az ő hibája miatt produkálta az osztrák csapat minden idők leggyengébb szereplését, és ha akarják, bármikor szívesen visszatér. Ez azonban a klub előljáróit annyira nem hatotta meg, hogy inkább a 400 ezer eurós kártérítést is kifizették neki, csak menjen már.

Egyébként is meggyűlt vele a Rapid vezetőinek baja, hiszen több nyilatkozatában is becsmérelte a körülményeket, egyszer pedig a szövetség büntette meg, mert néger disznónak nevezte az SV Salzburg hondurasi játékosát, Maynor Suazót.