Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Az Újpest nyerte a Szuperkupát

2002.07.20. 21:54
Az első félidő utolsó negyedórájában három gólt szerzett a Magyar Kupa győztes Újpest, és ezzel megnyerte a Szuperkupát. A Zalaegerszeg a második félidőben nem tudott fordítani, mindössze a szépítésre futotta Keneseiék erejéből. A találkozó a magyar szokásokhoz híven "természetesen" nem maradt botrány nélkül.
Az első félidőben jó félóráig nem sok izgalom történt, egy kihagyott Egressy helyzet itt, egy kihagyott Kovács helyzet ott, ezen kívül csak a mezőnyben rugdalták egymást a játékosok. A meccs nagy vesztese címet is kilehetett volna osztani ekkor, hiszen a fővárosiak fiatal védője Németh Tamás - egy ártalmatlan szituációban - lovaglóizom-szakadást szenvedett.

Félórányi játék után aztán felpörögtek az események. Egy szögletet követően Tamási fejelte középre a labdát, az üresen hagyott Kovács pedig ballal pörgetett a jobb alsó sarokba. Öt percel később az addig észrevehetetlenül játszó Rósa adott remek passzt a kilépő Slonciknak, aki eltolta Turi mellett, érkezett Móri és nyolc méterről az üresen hagyott kapuba ívelt.

Megint balhé
Az újpest szurkolói ezúttal is tanúbizonyságát adták, hogy nem sok sikerrel szerepelnének egy komolyabb IQ-teszt kitöltésekor. Hiába játszott sokkal jobban csapatuk ellenfelénél, felvették a zalaiak provokálását, és csak azért nem született nagyobb baj, mert miközben erősködtek, kedvenceik gyorsan lőttek még két gólt.

Újabb öt perc elételtével az előző gól szerzője Móri ívelt be jobbal balról, és a labda Kovácsot megint tisztán találta. A Franciaországból hazatért csatár pedig ilyen helyzetekben nem szokott hibázni, és szép mozdulattal fejelt a kapuba.

A második negyvenöt perc elején a bajnoki cím védője aktívabban kezdett, de nagyon úgy tűnt, mint ha csak Kenesei játszana teljes erőbedobással. Ez pedig a még csak alakulgató Újpest ellen is kevés volt. A legnagyobb lehetősége a gólszerzésre Vinczének volt, aki szabadrúgásból a kapufát találta el.

Öt perc volt hátra a találkozóból, amikor Vincze Ottó remekül indult be, Ljubojevics észrevette, átemelt a teljes újpesti védelem felett az egykori ferencvárosi kedvenc középre adott, érkezett Egressy és két lépésről az üres kapuba továbbított.

Az Újpest a második félidőben inkább a kontrákra koncentrált, és jelentős előnyének tudatában ez teljesen érthető volt. Az egerszegiek pedig - bár több kulcsjátékosukat is hiányolták - egyáltalán nem emlékeztettek tavalyi szezonban nyújtott teljesítményükre.

Az újpesti szimpatizánsok a találkozó után sem csapatukat ünnepelték, inkább a zalai szurkolókkal voltak elfoglalva. Futballkultúra Magyarországon 2002.

Szuperkupa döntő:
ZTE-Újpest 1-3 (0-3)
Siófok, 7000 néző, Vezette: Juhos

ZTE: Turi - Kocsárdi, Udvari (Ljubojevic, 46.), Csóka, Szamosi - Babati, Vincze O., Balog Cs., Koplárovics - Kenesei K. (Sabo, 71.), Egressy

Újpest: Vlaszák - Németh T. (Kunzo, 14.), Kozel, Tamási, Juhár - Simek, Farkas B. (Tokody, 67.), Sloncík (Korolovszky, 62.), Rósa H. - Kovács Z., Móri.

Gólszerzők: Egressy (85.) illetve Kovács Z. (31., 40.), Móri (36.)
Sárga lap: Szamosi (57.) illetve Juhár (72.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!