Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Összeesett és meghalt a pályán a fiatal focista

2002.07.21. 10:02
A magyar válogatottban alapembernek számító Dárdai Pál öccse egy futballmérkőzés közben hunyt el. Édesapja a pálya széléről nézte végig fia halálát. Dárdai Balázs mindössze 23 éves volt.
Körmenden rendezték a Négy Város Tornája elnevezésű futballtornát. A barcsiak között szerepelt Dárdai Balázs, a magyar válogatottban alapembernek számító Dárdai Pál öccse. A Körmenddel vívott találkozón egy szabályos becsúszás után a játékos felugrott, majd amikor visszaért a földre, összeesett.

Hiába sietett azonnal a segítségére mindkét gárda orvosi stábja, már nem tudtak segíteni a 23 éves labdarúgón. A fiatal játékosnak életében két példaképe volt. Az egyik a jelenleg a Herthában játszó bátyja - aki többször is úgy nyilatkozott, hogy Balázs jobb futballista mint ő - valamint édesapja, aki valamikor maga is élvonalbeli játékos volt.

Dárdai Balázs többször próbálkozott élvonalbeli csapatoknál, ám nem járt szerencsével. Végül Barcson kötött ki, ahol édesapja jelenleg a gárda szakmai igazgatója.

A Nemzeti Sport információi szerint egyelőre nem tudni, hogy mi okozta Dárdai Balázs halálát, azt csak a részletes orvosi vizsgálatok deríthetik ki. A halálhírt a Hertha profija, Dárdai Pál, a Fenerbahce elleni ausztriai edzőmérkőzésen tudta meg, Uli Hoeness menedzser közölte vele.

Ezek után autóba vágta magát, a sajtófőnök Sümegig hozta, ott várták a barátai. A gyúró, Fónai György elmondása szerint miután Balázs nyelvét visszahúzta, elmosolyodott, majd két hörgés után lehunyta a szemét. Örökre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!