Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Spórolnak a német bajnoknál

2002.07.22. 15:36
A Bundesligában címvédő Borussia Dortmund labdarúgócsapatának játékosai készek lemondani fizetésük egy részéről. A döntés azután született, hogy a klub vezetősége bejelentette: a televíziós pénzekből a következő szezonban kevesebb bevételhez jutnak, így a kiadásokat is csökkenteni kell tíz százalékkal.
Érezhetőek az elmúlt évekbeli túlköltekezés - olykor felelőtlen játékosvásárlások - káros hatásai az európai kluboknál. A múlt héten a Karlsruhe együttesében a játékosok, a Stuttgartnál pedig Felix Magath vezetőedző és Rolf Rüssmann menedzser mondott le fizetése egy részéről. Olaszországban ugyanez a helyzet, ott előfordulhat, hogy több csapatot is érint ez az óvintézkedés.

Sportszerűen viselkednek a sztárok

Hétfőn kiderült, hogy a német bajnok Dortmundnál sem jobb a helyzet, mégha az egyik legnagyobb nézőszámmal rendelkezik is a sárga-fekete együttes, és az UEFA Kupa döntőseként tekintélyes summát kasszírozhatott az európai szövetségtől.

Stefan Reuter csapatkapitány, aki a 90-es világbajnok gárda tagja volt elmondta: "Természetes, hogy ebben az ügyben nekünk is felelősségteljesen kell reagálnunk. Az egyesület mindig jól megfizetett bennünket, így nem lenne sportszerű, ha a mostani nehéz helyzetet tétlenül néznénk."

Az alapfizetések és nem a prémiumok csökkennek

A középpályás hozzátette: elsősorban az alapfizetések, és nem a prémiumok csökkentéséről tárgyalnak majd. Itt kell megjegyezni, követendő a hozzáállás, és igen kíváncsiak lennénk, hasonló esetben a magyar futballisták ugyanígy cselekednének-e, vagy azonnal rohannának a bíróságra.

Gerd Niebaum elnök és Hans-Joachim Watzke pénzügyi igazgató a következő napokban kezdi a megbeszéléseket a sztárfutballistákkal, köztük a gólkirály Amorosóval illetve a cseh óriás Kollerrel.