Gusztáv
3 °C
7 °C

Spórolnak a német bajnoknál

2002.07.22. 15:36
A Bundesligában címvédő Borussia Dortmund labdarúgócsapatának játékosai készek lemondani fizetésük egy részéről. A döntés azután született, hogy a klub vezetősége bejelentette: a televíziós pénzekből a következő szezonban kevesebb bevételhez jutnak, így a kiadásokat is csökkenteni kell tíz százalékkal.
Érezhetőek az elmúlt évekbeli túlköltekezés - olykor felelőtlen játékosvásárlások - káros hatásai az európai kluboknál. A múlt héten a Karlsruhe együttesében a játékosok, a Stuttgartnál pedig Felix Magath vezetőedző és Rolf Rüssmann menedzser mondott le fizetése egy részéről. Olaszországban ugyanez a helyzet, ott előfordulhat, hogy több csapatot is érint ez az óvintézkedés.

Sportszerűen viselkednek a sztárok

Hétfőn kiderült, hogy a német bajnok Dortmundnál sem jobb a helyzet, mégha az egyik legnagyobb nézőszámmal rendelkezik is a sárga-fekete együttes, és az UEFA Kupa döntőseként tekintélyes summát kasszírozhatott az európai szövetségtől.

Stefan Reuter csapatkapitány, aki a 90-es világbajnok gárda tagja volt elmondta: "Természetes, hogy ebben az ügyben nekünk is felelősségteljesen kell reagálnunk. Az egyesület mindig jól megfizetett bennünket, így nem lenne sportszerű, ha a mostani nehéz helyzetet tétlenül néznénk."

Az alapfizetések és nem a prémiumok csökkennek

A középpályás hozzátette: elsősorban az alapfizetések, és nem a prémiumok csökkentéséről tárgyalnak majd. Itt kell megjegyezni, követendő a hozzáállás, és igen kíváncsiak lennénk, hasonló esetben a magyar futballisták ugyanígy cselekednének-e, vagy azonnal rohannának a bíróságra.

Gerd Niebaum elnök és Hans-Joachim Watzke pénzügyi igazgató a következő napokban kezdi a megbeszéléseket a sztárfutballistákkal, köztük a gólkirály Amorosóval illetve a cseh óriás Kollerrel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!