Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Waltner a Boca Juniorhoz szerződött

2002.07.23. 19:27
Úgy tűnik véget ér az egyszeres válogatott Waltner Róbert kálváriája, hiszen mégha nem is tartja magát Boca Juniors-szintű labdarúgónak, egyéves szerződést kapott Maradona egykori klubjától. Simon, János, Waltner menedzsere szerint elképzelhető, hogy tüstént kölcsönadják pártfogoltját.
Waltner Róbertnek idén jó idénye volt, hiszen tizenöt gólt lőtt a bajnokságban, és bajnoki címet szerzett a Zalaegerszeggel. Ezt megelőzően, télen azonban forrott körülötte a levegő, hiszen engedély nélkül utazott próbajátékra az akkor még német másodosztályú Hannoverhez. (Ott ugyan két gólt is lőtt, ám mivel az erőnléte nem volt megfelelő, korántsem marasztalták.)

Waltner két hete: Nem vagyok Boca Juniors-szintű futballista

A ZTE vezetői ugyanakkor megorroltak rá, de rendezték a gondokat. Várható volt viszont, hogy idén nyáron is próbálkozik Waltner. Aztán sokáig nem kapott megfelelő ajánlatot - ebből adódóan - kész volt a szerződéshosszabbításra, mígnem a Boca Juniors két hete ajánlatot tett számára.

A neves argentin csapat első megkeresése után - próbajátékot kínáltak neki - a csatár úgy vélte, nem fog elutazni az Egyesült Államokban edzőtáborozó gárdához, mert nem tartja magát képesnek arra, hogy Maradona egykori csapatában játsszon. "Nem vagyok Boca Juniors-szintű futballista" - mondta.

Bozsik úgy vélte korábban, hogy komolytalan az ügy

Aztán pár nap elteltével mégis útra kelt, a ZTE szakvezetője, Bozsik Péter komolytalannak tartotta az ügyet, mint ahogyan sokan mások is, hiszen számos magyar játékos a próbajáték után leszegett fejjel érkezett vissza. A védekezés viszont elsőrangú volt, hiszen többnyire nem önmagukban, hanem az edzőben, a körülményekben, illetve az elnökben keresték a hibát.

A Waltner-ügy azonban kedden új fordulatot vett, és a játékos menedzsere, Simon János úgy tájékoztatta a tv2-t, hogy megkötik a szerződést. Waltnerrről egyébként számos cikk jelent meg a helyi újságokban, és úgy harangozták be, mint egy igazi sztárt. Az is kiderült, hogy 150 ezer dollárt kap majd egy évre, és hogy ez az ő gázsija lesz, mert kölcsönbe kerül a Világkupa-győztes csapathoz.

Waltner ígéri: bizonyít

Simon ugyanakkor hozzátette: nem kizárt, hogy azonnal kölcsönadják a támadót, ily módon hosszú távú tervei vannak vele. Waltner ugyanakkor örül, fogadkozik, és ígéri: bizonyít fog. Két hét sem kellett tehát ahhoz, hogy Boca-szintű futballista legyen.