Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Waltner a Boca Juniorhoz szerződött

2002.07.23. 19:27
Úgy tűnik véget ér az egyszeres válogatott Waltner Róbert kálváriája, hiszen mégha nem is tartja magát Boca Juniors-szintű labdarúgónak, egyéves szerződést kapott Maradona egykori klubjától. Simon, János, Waltner menedzsere szerint elképzelhető, hogy tüstént kölcsönadják pártfogoltját.
Waltner Róbertnek idén jó idénye volt, hiszen tizenöt gólt lőtt a bajnokságban, és bajnoki címet szerzett a Zalaegerszeggel. Ezt megelőzően, télen azonban forrott körülötte a levegő, hiszen engedély nélkül utazott próbajátékra az akkor még német másodosztályú Hannoverhez. (Ott ugyan két gólt is lőtt, ám mivel az erőnléte nem volt megfelelő, korántsem marasztalták.)

Waltner két hete: Nem vagyok Boca Juniors-szintű futballista

A ZTE vezetői ugyanakkor megorroltak rá, de rendezték a gondokat. Várható volt viszont, hogy idén nyáron is próbálkozik Waltner. Aztán sokáig nem kapott megfelelő ajánlatot - ebből adódóan - kész volt a szerződéshosszabbításra, mígnem a Boca Juniors két hete ajánlatot tett számára.

A neves argentin csapat első megkeresése után - próbajátékot kínáltak neki - a csatár úgy vélte, nem fog elutazni az Egyesült Államokban edzőtáborozó gárdához, mert nem tartja magát képesnek arra, hogy Maradona egykori csapatában játsszon. "Nem vagyok Boca Juniors-szintű futballista" - mondta.

Bozsik úgy vélte korábban, hogy komolytalan az ügy

Aztán pár nap elteltével mégis útra kelt, a ZTE szakvezetője, Bozsik Péter komolytalannak tartotta az ügyet, mint ahogyan sokan mások is, hiszen számos magyar játékos a próbajáték után leszegett fejjel érkezett vissza. A védekezés viszont elsőrangú volt, hiszen többnyire nem önmagukban, hanem az edzőben, a körülményekben, illetve az elnökben keresték a hibát.

A Waltner-ügy azonban kedden új fordulatot vett, és a játékos menedzsere, Simon János úgy tájékoztatta a tv2-t, hogy megkötik a szerződést. Waltnerrről egyébként számos cikk jelent meg a helyi újságokban, és úgy harangozták be, mint egy igazi sztárt. Az is kiderült, hogy 150 ezer dollárt kap majd egy évre, és hogy ez az ő gázsija lesz, mert kölcsönbe kerül a Világkupa-győztes csapathoz.

Waltner ígéri: bizonyít

Simon ugyanakkor hozzátette: nem kizárt, hogy azonnal kölcsönadják a támadót, ily módon hosszú távú tervei vannak vele. Waltner ugyanakkor örül, fogadkozik, és ígéri: bizonyít fog. Két hét sem kellett tehát ahhoz, hogy Boca-szintű futballista legyen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!