Judit
3 °C
7 °C

A Roma és a Lazio nélkül indulhat az olasz bajnokság

2002.07.24. 12:30
Az Olasz Labdarúgó Liga egy könyvvizsgáló cég által feltárt hiányosságok miatt nem fogadta el az AS Roma és a Lazio nevezését a következő idényére. Róma polgármestere, Walter Veltroni azonnal a csapatok mellé állt. A románál pénzügyi nehézségek vannak, a Lazio elnöke szerint már pótolták a hiányosságaikat.
Walter Veltroni, a főváros első embere nem tudja elképzelni a legfelsőbb osztály küzdelmeit a két helyi csapat nélkül. "Az AS Roma és a Lazio az elmúlt három idényben egyszer-egyszer végzett az élen, s ők adják a válogatott gerincét" - nyilatkozott Veltroni, aki már felvette a kapcsolatot az illetékesekkel.

A Roma elnöke feketelistáról szónokol

A Roma a tavalyi szezonban, címvédőként az utolsó pillanatig versenyben volt a bajnoki címért, ám végül a Juventus szerezte meg az első helyet, a Capello vezette társulat a második lett. A Lazio tavaly gyengébb szezont zárt, és csak a hetedik helyen végzett.

Az illetékesek szerint korántsem fordulhat elő, hogy a két patinás együttes nem lesz ott az eredetileg szeptember elsején induló pontvadászatban. Franco Sensi, az AS Roma elnöke szerint csapatát "feketelistára" tették, mert az első osztályú tagságért tőlük kért összeg háromszorosa annak, mint amit például az Internazionale fizet. De úgy véli, hogy ennek ellenére előteremtik a pénzt.

A Lazio főnöke: kommunikációs probléma

A botrányairól is híres Sergio Cragnotti, a Lazio vezetője kommunikációs problémával magyarázta az esetet. Közölte: már korábban elküldték a helyzetüket tisztázó dokumentumokat a ligának. A két egyesület hétfőig pótolhatja a hiányosságokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?