Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Ronaldo csak harmadik a világ góllövőinek sorában

2002.07.25. 14:13
Miroslav Klose vezeti a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) idei góllövőlistáját. A VB-gólkirály Ronaldo csak a harmadik helyre tudott odaérni, holtversenyben az új-kaledóniai Pibke-vel.
Az évnek még csak a fele telt el, de a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) máris közzé adta az idei év góllövőlistáját. A rangsor a válogatottban, illetve a nemzetközi klubtornákon elért gólokat veszi figyelembe.

Az új-kaledóniai Pibke egy szinten Ronaldoval

Miroslav Klose
Az élen, a világbajnokságon ötször eredményes német csatár Miroslav Klose áll, aki valamennyi gólját a válogatottban szerezte. Mögötte a brazil Gremio csatára Mendes található, aki a némettel ellentétben valamennyi találatát klubcsapatában jegyezte. Mendes megelőzi honfitársát, a világbajnokságon nyolc góllal a gólkirályi címet is elhódító Ronaldot, aki holtversenyben áll a harmadik helyen az új-kaledóniai Joris Pibke-vel.

Érdekesség, hogy a listán nem tudott az élmezőnyben végezni a Real Madriddal BL-t nyerő, a gólokat számolatlanul szerző Raul, a Liverpool csillaga Owen, vagy a csapatában az elmúlt szezonban 42 gólt jegyző brazil Jardel.

Az IFFHS góllövőlistája:
(zárójelben a válogatottban és a klubcsapatban elért találat)
1. Klose (német, Kaiserslautern) 11 gól (11/0)
2. Rodrigo Fabiano Mendes (brazil, Gremio) 10 (0/10)
3. Ronaldo (brazil, Internazionale) és Joris Pibke (új-kaledóniai, Mont Dore) 9-9 (9/0)
5. Tomasson (dán, Feyenoord) 8 (6/2)
6. Morales (uruguayi, Nacional) 8 (3/5)
7. Fernandes (brazil, Morelia) és Noriega (mexikói, Morelia) 8-8 (0/8)