Viola
-5 °C
-2 °C

Hurrá, focizunk

2002.07.26. 10:25
A Videoton-MTK mérkőzéssel kezdetét veszi az idei NB I-es szezon. A jól erősítő Fradi és Újpest egyértelműen célba vette az első helyet, a tavaly jelentős pontelőnyt elherdáló MTK ugyancsak fogadkozik, nem beszélve a története első bajnoki címét szerző ZTE-ről. A fogadkozás általános, ha viszont nem megy a játék, akkor az idény eleji formára hivatkozás kerül előtérbe.
Két hónapnyi szünet után végre újra láthatunk magyar focit, visszazökkenhetünk a magyaros tempóba, a magyaros vitákhoz, számolgathatjuk, hogy ki hányszor adta el a labdát tíz perc alatt, ki hányszor törte el. Élvezetes lesz, az biztos.

Noha pontosan tudjuk, hogy ettől függetlenül majd néhányan ki fogják emelni jobb híján a játék küzdelmességét, meg a lassan, de mindenképpen emelkedő színvonalat. Persze megint lesznek majd olyanok is, akik rögzített játékhelyzetről beszélnek, megbolondítva ezzel az egész úgynevezett szakmát, és nyilván olyanok is lesznek, akik - nem kizárólag kötelességből - Kriston beadását Beckham-szintűnek minősítik.

Jó lesz. Csak azt nem tudni, hányszor fogják még elsütni, hogy a világ labdarúgása rohamléptekben fejlődik - "megdöbbenve tapasztaljuk, hogy hol járnak" - nekünk pedig ideje felvenni a lépést, mert késő lesz. (Csak az a kérdés, miért kellett ennyi idő az észleléshez.)

Közben a bajnokság előtt már megtörténhetett, hogy pályaedzővé léptették vissza a bajnokcsapat edzőjét, mert nincsenek meg a megfelelő papírjai. A Videoton - magyar szinten - tehetséges csatára súlyproblémákkal küszködik, a nagy reményekkel érkező ugródeszkasablonokat emlegető külföldiek nyom nélkül tűntek el. (Pinte például eljutott arra a szintre, hogy már senkinek sem hiányzik.)

A futball viszont hiányozni fog, mert sem az edzőkben, sem a játékosokban nincs meg az önismeret, mert megmagyarázhatatlan módon figyelmen kívül hagyják az olyasfajta adatokat, mint például a futómennyiség, a technikai képzettség. Dumában viszont, hogy miért nincs is mindez meg - gyerekkor, satöbbi - nem vitás: ismét nagyot fognak az illetékesek alakítani. E tekintetben igen izgalmas idény következik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!