Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Újabb 600 milliót költ Várszegi a Fradira

2002.07.30. 16:26
A tavalyi szerződésnek megfelelően Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnöke újabb 600 millió forintot fizetett a Fradiért, egyidejűleg részvénytársasággá alakul az eddigi kft. Az egyéves működést egyébként sikeresnek ítélték, és bíznak benne, hogy idén már nyereséget is elkönyvelhetnek.
Részvénytársaság

A taggyűlés egyhangúlag fogalmazta meg azt a szándékát, hogy a kft. még az idén részvénytársasággá alakuljon. A sikeres átalakulást követően a kft. előtt - csakúgy, mint az üzletág fejlett európai képviselőinek esetében - megnyílik annak a lehetősége, hogy nyilvános társasággá alakuljon, azaz bevezethető legyen a tőzsdére, az előzetes elképzeléseknek és igényeknek megfelelően.

A megfontolt üzleti döntés, a lehetőségeit és eredményeit tekintve egyetlen hazai piaci résztvevővel össze nem vethető ferencvárosi labdarúgás, illetve a teljes magyar sportélet történelmét tekintve is jelentős állomásnak számít. A lépés a töretlen fejlődés szándékával egyedülálló helyzetbe hozza a Ferencváros labdarúgását.

Nyereség

A kft. taggyűlése elégedetten nyugtázta, hogy - a kezdeti fejlesztések okozta erőfeszítések ellenére - a vállalkozás már az idei évben nyereségre számíthat.

Kommunikáció

Megállapította a taggyűlés, hogy a tavaly életre hívott Kommunikációs Iroda munkája megfelelt az előzetes elképzeléseknek, és a csapattal kapcsolatos kommunikáció részeként a Fradi TV és a hivatalos honlap szakmai koordinálását is elvégzi.

Fradi TV

Sikeresnek ítéli a társaság a Fradi TV néven működő szórakoztató és információtovábbító televíziós felületet, mely a régióban egyedülálló módon napi egy órás műsort sugároz. A tervezett ütemezés szerint a műsor - átgondolt üzemeltetésének köszönhetően - reklámbevételeivel hamarosan az önfinanszírozáson túl a labdarúgócsapat működtetésében is képes financiális segítséget nyújtani.

Hivatalos honlap

A Kft. korábbi célkitűzéseit illetően a tagok már sikeresen befejezett projektnek tekintik a csapat hivatalos internetes honlapjának a megteremtését. A www.ftc.hu informatikai és szakmai fejlesztése folyamatosan biztosított, látogatottsága pedig kizárólag a hasonló tárgyú sikeres európai honlapokéval vethető össze.

MKB Fradi Visa kártya

A tagok megállapították, hogy a Fotex RT. és az MKB által kibocsátott Fradi Visa kártya felhasználói köre az üzleti stratégia második szakaszában az ösztönző akciók hatására várhatóan dinamikusan bővül majd a lakosság körében. Az utánpótlás finanszírozását segítő kezdeményezéshez egyre több társaság csatlakozik, vásárlói kedvezményeket biztosítva a felhasználóknak.