Auguszta
-7 °C
0 °C

Muszbek: Torghelle gólja Beckhamnek is dicsőségére válna

2002.07.30. 10:57
Muszbek Mihály, a Magyar Labdarúgó Liga gazdasági igazgatója hétfőn értékelte a magyar futball első bajnoki fordulóját az m2-n. Muszbek elmondta: nem akarnak presztízskérdést csinálni az edzőkérdésből, biztatónak ítélte, hogy régóta hiányolt tulajdonságok jelentek meg újra, és hogy Torghelle mozdulata és gólja a manchesteri játékosoknak is becsületére válna.
Muszbek örömét fejezte ki, hogy harminckétezren látogattak ki a hétvégi élvonalbeli meccsekre. Hozzátette ugyanakkor, hogy a szerencsés sorolásnak is köszönhető ez a nézőszám. "Megjelent az ötletgazdaság, a merészség a magyar futballban, ezek a tulajdonságok már régóta elvárhatók" - hangsúlyozta.

Kivizsgálják a kispesti pályalocsolást

A Kispestről szólva kifejtette, hogy a dán futballisták jutnak eszébe Fitos csapatáról, akiket a strandról szedtek össze, aztán Európa-bajnokságot nyertek. Mindezzel persze nem utalt arra, hogy megnyerhetik a bajnokságot, csak azt akarta érzékeltetni, hogy sokáig bizonytalanságban éltek. "Ki fogjuk vizsgálni, hogy locsolják-e a pályájukat, és szándékosan mélyítik-e a pályát. Amennyiben igen, akkor szankcionálni fogunk"- zárta le a kispest-kérdést.

A forduló legszebb gólját lövő Torghelle Sándor teljesítményét értékelve így fogalmazott: "Bármelyik manchesteri játékosnak a dicsőségére válna ez a gól." Majd egy félmondattal arra célzott, hogy irigyelhetik is őt. (Fél éve Kriston beadása hasonlított az angol klassziséra.)

Megnyugtatóan nő a klubok költségvetése

Az edzőkérdésről a következőket mondta: "meglepett bennünket, hogy a sajtó nem azok pártján áll, akik be akarják tartani a szabályokat. Nem vitás, hogy néhány klubnál alulértékelték a problémát, magyaros szokás szerint abban hittek: majd csak megoldódik valahogy ez az ügy. Mi következetesek vagyunk - megfelelő licenc nélkül nincs kispad -, de nem fogunk presztízskérdést csinálni az esetekből. Majd némiképp érthetetlenül szóba hozta, hogy elégedettek Bozsik pályaedzőnek való visszaléptetésével, mert így kevesebb fizetést kap.

Aztán még inkább meglepőt mondott: "örvendetes, hogy a magyar csapatok költségvetése közeledik az európai átlaghoz. Megemlítette ugyan, hogy a Békéscsabáé nem éri el a 200 millió forintot, átlagban 450 millió forint, és szerinte ez jó. (Mondjuk Ausztriában többnyire tízszer több pénzből gazdálkodnak a klubok, Rivaldo és Ronaldo éves keresete felel meg ennyi pénznek.)

Meg kell becsülni minden apró lépést, ugye

Majd egy újabb érthetetlen felvetéssel folytatta: sokadik játékosunkat adtuk el Németországba és külföldre. (Nem tudni pontosan kire gondolt, hiszen a mieink közül csupán Lőw és Sowunmi szerződött külföldre - előbbi a Cottbusba, utóbbi a francia Ajaccióba, ám rajtuk kívül senki nem kellett Európában.)

Ezek után - mégha üdvözítő lépések akadnak is - határozattan kijelentette: nem vagyok elégedett, noha az alacsony szintű elvárást teljesítette a magyar futball. Aztán néhány közhellyel zárta mondandóját. "Csak tartson a lendület, összefogással léphetünk előrébb, meg kell becsülni minden apró lépést, pozitív folyamatok indultak el, minden lényeges kérdés minden lényeges kérdéssel összefügg."

Elismerte ugyanakkor, ha a ZTE szerdán vereséget szenved a Zágrábtól, akkor a szurkolókat nem érdeklik a "pozitív folyamatok", csak és kizárólag az eredmény.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!