Móric
14 °C
17 °C

Davids és Contra összeverekedett

2002.08.01. 19:16
Botrányos jelenet tarkította az olasz bajnokságra készülő neves csapatok felkészülési tornáját az olaszországi Triesztben. Edgar Davids, az olasz bajnok Juventus holland középpályása és Cosmin Contra, az AC Milan román védője már a negyedik percben összeverekedett egymással, és kiállításuk után az öltözőben folytatták a különmeccset.
A nyáron mindkét játékossal kapcsolatosan felmerült, hogy eladják, vagy elcserélik klubjaik, nem igazán voltak ugyanis megelégedve teljesítményükkel. Davids rendszeres fegyelmezetlenségei, és kiállításai többször hátrányos helyzetbe hozták a bajnokságban első helyen végző Juventust a nemzetközi kupában és a hazai meccseken egyaránt. Davids a múlt szezonban egyszer a feleségén töltötte ki a dühét, és úgy megverte hitvesét, hogy a holland rendőrség letartóztatta.

Az előzmények egyelőre még tisztázatlanok

A nagy reményekkel az UEFA Kupa-döntős Alavestől Milanba érkező román Contra korántsem képességeinek megfelelően játszott, többször a cserepadra kényszerült, ő is nehezen bírt az idegeivel. Talán nem is véletlen, hogy ők ketten verekedtek össze, bár pillanatnyilag még a verekedés előzményei tisztázatlanok.

Súlyos büntetésre számíthatnak

Annyi azonban bizonyos, hogy a két futballista négy perccel a kezdő sípszó után esett egymásnak, majd kiállításukat követően a dulakodást az öltözőben is folytatták. Az önmagukról megfeledkezett játékosok a szövetségtől és klubjaiktól egyformán súlyos büntetésre számíthatnak.

Az AC Milan, a Juventus és az Internazionale részvételével - egyfélidős mérkőzésekkel - rendezett tornán végül az utóbbi csapat szerezte meg a győztesnek járó Tim Kupát. Az eredmények: Juventus-Inter 0-0, Inter-Milan 2-0, Milan-Juventus 1-0.