Piroska
3 °C
3 °C

Elmaradhat a magyar-spanyol válogatott meccs

2002.08.02. 10:21
Néhány órán át úgy tűnt, hogy a spanyol válogatott nem mer kiállni Magyarország ellen. Az egyik spanyol hírügynökség híre szerint a labdarúgó szövetség szervezési problémákra hivatkozva lemondta az augusztus 21-ére tervezett budapesti barátságos mérkőzést. Az MLSZ szerint a másfél éve lekötött meccs nem maradhat el. Az MLSZ pedig ezúttal sem tévedett: a spanyol szövetség munkatársai az Index kérdésére megerősítették, hogy Budapesten lépnek fel augusztus 21-én.
Puskás Ferenc április másodikán töltötte be 75. életévét, és a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy gondolta, hogy második hazájának, Spanyolország vendéglátásával lehet méltóképpen megünnepelni a Real Madriddal BEK-győztes Puskást.

Perunak még fizetnek is, csak ne jöjjenek?

A spanyoloknak azonban az áprilisi időpont a közelgő világbajnokság miatt nem felelt meg, ezért a felek idestova másfél éve megegyeztek az augusztus 21-i, szerdai barátságos mérkőzésben. A válogatott ennek megfelelően is készült, a nézők is, hiszen ők is szeretnék látni a világbajnokságon a legjobb nyolc közé jutó együttes sztárjait.

Az EFE spanyol hírügynökség pénteken megjelent értesülése szerint azonban az ibériai együttes augusztus 21-én Perut fogadja La Corunában. A dél-amerikaiak 100 ezer dollárt kapnak a fellépésért. Ekkor mutatkozik be Inaki Saez új szövetségi kapitány. Elődje, Jose Antonio Camacho, aki a világbajnokságon a negyeddöntőig vezette a csapatot, július 2-án mondott le.

MLSZ: még folynak a tárgyalások

Szöllősi György a labdarúgó szövetség sajtófőnöke úgy tájékoztatta az Indexet, hogy a tárgyalások továbbra is folynak, és elképzelhetetlennek tartja, hogy egy másfél éve rögzített mérkőzést húsz nappal a megrendezés előtt lemondjanak. Információink szerint jogdíjvita van a háttérben.

Spanyol szövetség: jövünk!

Az Index kérdésére ugyanakkor a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség szóvivője kijelentette: semmilyen akadálya nincs a spanyolok budapesti fellépésének. A szóvivő nem tudta megmondani, hogy a hírügynökség milyen információkra alapozhatta állítását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!