Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elmaradhat a magyar-spanyol válogatott meccs

2002.08.02. 10:21
Néhány órán át úgy tűnt, hogy a spanyol válogatott nem mer kiállni Magyarország ellen. Az egyik spanyol hírügynökség híre szerint a labdarúgó szövetség szervezési problémákra hivatkozva lemondta az augusztus 21-ére tervezett budapesti barátságos mérkőzést. Az MLSZ szerint a másfél éve lekötött meccs nem maradhat el. Az MLSZ pedig ezúttal sem tévedett: a spanyol szövetség munkatársai az Index kérdésére megerősítették, hogy Budapesten lépnek fel augusztus 21-én.
Puskás Ferenc április másodikán töltötte be 75. életévét, és a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy gondolta, hogy második hazájának, Spanyolország vendéglátásával lehet méltóképpen megünnepelni a Real Madriddal BEK-győztes Puskást.

Perunak még fizetnek is, csak ne jöjjenek?

A spanyoloknak azonban az áprilisi időpont a közelgő világbajnokság miatt nem felelt meg, ezért a felek idestova másfél éve megegyeztek az augusztus 21-i, szerdai barátságos mérkőzésben. A válogatott ennek megfelelően is készült, a nézők is, hiszen ők is szeretnék látni a világbajnokságon a legjobb nyolc közé jutó együttes sztárjait.

Az EFE spanyol hírügynökség pénteken megjelent értesülése szerint azonban az ibériai együttes augusztus 21-én Perut fogadja La Corunában. A dél-amerikaiak 100 ezer dollárt kapnak a fellépésért. Ekkor mutatkozik be Inaki Saez új szövetségi kapitány. Elődje, Jose Antonio Camacho, aki a világbajnokságon a negyeddöntőig vezette a csapatot, július 2-án mondott le.

MLSZ: még folynak a tárgyalások

Szöllősi György a labdarúgó szövetség sajtófőnöke úgy tájékoztatta az Indexet, hogy a tárgyalások továbbra is folynak, és elképzelhetetlennek tartja, hogy egy másfél éve rögzített mérkőzést húsz nappal a megrendezés előtt lemondjanak. Információink szerint jogdíjvita van a háttérben.

Spanyol szövetség: jövünk!

Az Index kérdésére ugyanakkor a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség szóvivője kijelentette: semmilyen akadálya nincs a spanyolok budapesti fellépésének. A szóvivő nem tudta megmondani, hogy a hírügynökség milyen információkra alapozhatta állítását.