Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Manchester meccsért játszik este a ZTE

2002.08.07. 10:17
A múlt szerdai 1-0-ás hazai győzelem után a ZTE-nek nem lesz könnyű megőrizni előnyét a zágrábi BL-selejtező visszavágón, ám ha gólt lőnek, akkor könnyedén továbbjuthatnak. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy jövő szerdán a Beckham vezette Manchestert fogadhatná a magyar bajnok.
A nemzetközi kupában történetében először szereplő Zalaegerszeg Budapesten egy góllal közelebb került a Manchesterhez, a zágrábi visszavágón pedig lényegében "csak" annyi a dolga, hogy ne engedje ellenfelét kettővel beelőzni.

A Zágráb sem játszhat hazai pályán

A történet egyáltalán nem evidens, de azért megoldható. Az ugyancsak európai újonc NK Zagreb korábbi gólkirálya, Olic nélkül nem keltette félelmetes csapat benyomását. A sztároknak kikiáltott játékosok, nem nyújtottak emlékezetes produkciót - és akkor még egy egyházi közlemény visszafogottságával fogalmaztunk. A találkozó végén ugyan fölénybe kerültek, ám egyébként összesen háromszor voltak veszélyesek - Ilics ekkor a helyén volt -, és az egerszegi védelem megingásait nem tudták kihasználni.

Ön szerint mi lesz a ZTE sorsa?

 • 243
  Már a Zágráb ellen kiesik
 • 176
  A Manchester ellen esik ki
 • 153
  Megverik a Manchestert is
 • 91
  A Manchester ellen kiesik, de az UEFA-kupában menetel
 • 10
  Jövőre jutnak a BL főtáblájára
A Maksimir-stadionban ráadásul legfelebb szerencsére számíthatnak, átütő biztatásra aligha. A magyar csapathoz hasonlóan az NK Zagreb sem fogadhatja otthonában ellenfelét, mert a stadionja körülbelül úgy néz ki, mint a III. Kerület pályája. Szurkolói eleve kevesen vannak, úgyhogy könnyen lehet, hogy Zágrábban többen fogják bíztatni a zalai csapatot, mint a hazaiakat. A horvátok ennek ellenére biztosak a továbbjutásban - hangzatos nyilatkozatokat tettek minden adandó alkalommal -, a mieink némiképp szerényebbek, visszafogottabbak.

A horvát edző: a jobboldal sebezhető

Pontosan tudják, hogy ha a védelem gyermeteg hibákat vét, akkor nincs esélyük. Ha Kocsárdi viszont jobban játszik, mint itthon - Katalinic edző szerint ezen a poszton sebezhető leginkább a magyar csapat -, ha Urbán és Csóka biztosan áll majd a lábán, és ha a középpályások közül Ljubojevics ugyanolyan lelkes lesz, mint itthon hatvan percig, akkor nem érheti nagy baj a bajnokunkat. (Erőnlétben a hajrában érezhetően fölénk kerekedtek a múlt héten.)

A sikerhez persze mindez még nem lesz elég, mert a fegyelmezetlensége miatt sárgát begyűjtő, emiatt százezer forintra megbüntetett, és hétről-hétre javuló Vincze Ottó kiemelkedő játékára is szükség lesz. Valamint Babatiéra - aki védekezésben elsőrangú volt a Fradi-pályán -, és Kenesei gólerősségére is. Egyébként a ZTE formája Vinczééhez hasonló: vagyis javuló. Ha mérsékelten is, de javuló.

Az UEFA kupa-szereplés is a tét

Az NK Zagreb hívei ugyancsak a javulásban bíznak, ám ne feledjük, hogy a ZTE az elmúlt szezonban akkor sem esett kétségbe, ha netán hátrányba került. Ha Zágrábban is így lesz, akkor egy hét múlva a Manchester ellen próbálhatják ki magukat Egressyék. Majd pedig az UEFA kupában.

Bajnokok Ligája-selejtező
Zágráb, 20.45. Jv: Perez Burull (spanyol)
NK Zagreb: Vasilj - Jese, Sztavrevszki, Milinovic - Poldgurac, Milas, Hasancic, Spahic - Samardzic, Lovrek, Krpan
Zalaegerszeg: Ilics - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi - Babati, Ljubojevics, Balog, Vincze - Kenesei, Egressy