Sára, Márió
-6 °C
2 °C

A Manchester meccsért játszik este a ZTE

2002.08.07. 10:17
A múlt szerdai 1-0-ás hazai győzelem után a ZTE-nek nem lesz könnyű megőrizni előnyét a zágrábi BL-selejtező visszavágón, ám ha gólt lőnek, akkor könnyedén továbbjuthatnak. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy jövő szerdán a Beckham vezette Manchestert fogadhatná a magyar bajnok.
A nemzetközi kupában történetében először szereplő Zalaegerszeg Budapesten egy góllal közelebb került a Manchesterhez, a zágrábi visszavágón pedig lényegében "csak" annyi a dolga, hogy ne engedje ellenfelét kettővel beelőzni.

A Zágráb sem játszhat hazai pályán

A történet egyáltalán nem evidens, de azért megoldható. Az ugyancsak európai újonc NK Zagreb korábbi gólkirálya, Olic nélkül nem keltette félelmetes csapat benyomását. A sztároknak kikiáltott játékosok, nem nyújtottak emlékezetes produkciót - és akkor még egy egyházi közlemény visszafogottságával fogalmaztunk. A találkozó végén ugyan fölénybe kerültek, ám egyébként összesen háromszor voltak veszélyesek - Ilics ekkor a helyén volt -, és az egerszegi védelem megingásait nem tudták kihasználni.

Ön szerint mi lesz a ZTE sorsa?

 • 243
  Már a Zágráb ellen kiesik
 • 176
  A Manchester ellen esik ki
 • 153
  Megverik a Manchestert is
 • 91
  A Manchester ellen kiesik, de az UEFA-kupában menetel
 • 10
  Jövőre jutnak a BL főtáblájára
A Maksimir-stadionban ráadásul legfelebb szerencsére számíthatnak, átütő biztatásra aligha. A magyar csapathoz hasonlóan az NK Zagreb sem fogadhatja otthonában ellenfelét, mert a stadionja körülbelül úgy néz ki, mint a III. Kerület pályája. Szurkolói eleve kevesen vannak, úgyhogy könnyen lehet, hogy Zágrábban többen fogják bíztatni a zalai csapatot, mint a hazaiakat. A horvátok ennek ellenére biztosak a továbbjutásban - hangzatos nyilatkozatokat tettek minden adandó alkalommal -, a mieink némiképp szerényebbek, visszafogottabbak.

A horvát edző: a jobboldal sebezhető

Pontosan tudják, hogy ha a védelem gyermeteg hibákat vét, akkor nincs esélyük. Ha Kocsárdi viszont jobban játszik, mint itthon - Katalinic edző szerint ezen a poszton sebezhető leginkább a magyar csapat -, ha Urbán és Csóka biztosan áll majd a lábán, és ha a középpályások közül Ljubojevics ugyanolyan lelkes lesz, mint itthon hatvan percig, akkor nem érheti nagy baj a bajnokunkat. (Erőnlétben a hajrában érezhetően fölénk kerekedtek a múlt héten.)

A sikerhez persze mindez még nem lesz elég, mert a fegyelmezetlensége miatt sárgát begyűjtő, emiatt százezer forintra megbüntetett, és hétről-hétre javuló Vincze Ottó kiemelkedő játékára is szükség lesz. Valamint Babatiéra - aki védekezésben elsőrangú volt a Fradi-pályán -, és Kenesei gólerősségére is. Egyébként a ZTE formája Vinczééhez hasonló: vagyis javuló. Ha mérsékelten is, de javuló.

Az UEFA kupa-szereplés is a tét

Az NK Zagreb hívei ugyancsak a javulásban bíznak, ám ne feledjük, hogy a ZTE az elmúlt szezonban akkor sem esett kétségbe, ha netán hátrányba került. Ha Zágrábban is így lesz, akkor egy hét múlva a Manchester ellen próbálhatják ki magukat Egressyék. Majd pedig az UEFA kupában.

Bajnokok Ligája-selejtező
Zágráb, 20.45. Jv: Perez Burull (spanyol)
NK Zagreb: Vasilj - Jese, Sztavrevszki, Milinovic - Poldgurac, Milas, Hasancic, Spahic - Samardzic, Lovrek, Krpan
Zalaegerszeg: Ilics - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi - Babati, Ljubojevics, Balog, Vincze - Kenesei, Egressy

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!