Judit
3 °C
7 °C

Mi bosszantja Bozsik Pétert?

2002.08.08. 11:38
A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a ZTE vezetőedzője kifejtette: csapata továbbjutása megérdemelt, mert a két meccs alapján jobb teljesítményt nyújtott. Ám az Indexnek azt is elárulta, hogy a zágrábi visszavágón néhány dolog kifejezetten bosszantotta. Most azonban már a Manchester megszorítása a cél.
Boszik Péter Zágrábban második jelentős sikerére készült. Az NBI-ben 2001 telén a Vasasnál bemutatkozó Bozsik tavaly nyáron került Zalaegerszegre, és a terveket túlteljesítve már első évében bajnokságot nyert csapatával.

Egyszer volt rossz helyen kispad

Bozsik nem volt feszült, a meccs előtt sem igazán lehetett érzelmeket látni rajta, és nyugalma átragadt a csapatra. Urbánnak még arra is volt ideje, amikor az öltözőbe ment a bemelegítés után, hogy kiintsen a szurkolóknak, jelezvén, hogy ismételten nagy szükség lesz rájuk.

A meccs második percében aztán borult a taktika. Egy buta gólt kapott a ZTE, Bozsik rezzenéstelen arccal nézte. Ugyanilyen fegyelmezett volt szinte mindvégig, egyszer azonban érezhetően rossz helyen volt a kispad, egy érthetetlen szabálytalanság után beleütött.

A kiállítás nem nyomasztotta a csapatot

A kellő pillanatokban űzte-hajtotta játékosait, Urbán tizenegyesét viszont feszülten nézte. "Nem volt kijelölve Flóri, egyetlen meccs előtt sem szoktam, de ő fogta meg a labdát, így ő lőtte el. Szerencsére. Most már elmondhatom, izgultam kicsit." - értékelt a meccs után. "Kocsárdi kiállítása után nem ijedtem meg, mert bíztam benne, hogy működni fog a verkli, és egy gólt össze tudunk hozni" - magyarázta.

Az Index kérdésére, miszerint melyik meccsen volt elégedettebb csapata játékával így fogalmazott: "az otthoni első, és az itteni második félidővel kifejezetten elégedett vagyok. A hazai másodikra elfáradtunk, de azért nem voltam elkeseredve, mert a magunk által diktált iramtól estünk vissza. Az itteni első játékrész viszont egyértelműen bosszantó volt."

A Manchester ellen nincs még taktika

"Sajnos a játékosok megilletődöttségükön nem tudták túltenni magukat, a rutintalanságuk sokáig látszódott, emiatt eshetett a második gól, amikor Csóka nem zárt megfelelő időben vissza, és Lovrek könnyedén lefutotta" - folytatta.

Ezek után kifejtette: a Manchester ellen még nem dolgozott ki taktikát, hiszen most bizonyosodott be, hogy egyáltalán összejöhet a jövő szerdai mérkőzés, amelyiknek még a helyszíne sem tisztázott.

Bozsik: nem cseréltem későn

A cserékről szólva elmondta: érzése szerint nem cserélt későn, Radu Sabo 25 percet bír, többet nem. Budisa beállításáról hangsúlyozta, hogy ő azért állhatott be, mert - noha védő - elsődlegesen a támadásokban számított rá, mégpedig az előreívelt labdák lefejelésénél.

Aztán szerencsére úgy alakult, hogy az ellenfél íveléseit kellett kibólintania. "Azért nem lett amúgy kezdő, mert a Kispest elleni meccs rossz emlékei nagyon bennem voltak, ám biztos vagyok benne, hogy nemsokára ismét a kezdők közé kerül."

Visszatérhetnek a sérültek

"A hétvégi soproni meccs biztosan nem lesz elhalasztva, így a csapat még inkább játékba lendülhet" - összegzett. A Manchester ellen nem lehetnek a játékosokban görcsök, mert ugye, korántsem mi vagyunk az esélyesek, ezért felszabadult játékban bízom. Végül az Index felvetésére hozzátette: bízik benne, hogy a sérültek - Král és Nagy Lajos - visszatérnek, bár azzal óhatatlanul szembesülnie kell, hogy a kispadon kevés a mindenkor bevethető játáékosa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?