Vilhelmina
11 °C
28 °C

Mi bosszantja Bozsik Pétert?

2002.08.08. 11:38
A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a ZTE vezetőedzője kifejtette: csapata továbbjutása megérdemelt, mert a két meccs alapján jobb teljesítményt nyújtott. Ám az Indexnek azt is elárulta, hogy a zágrábi visszavágón néhány dolog kifejezetten bosszantotta. Most azonban már a Manchester megszorítása a cél.
Boszik Péter Zágrábban második jelentős sikerére készült. Az NBI-ben 2001 telén a Vasasnál bemutatkozó Bozsik tavaly nyáron került Zalaegerszegre, és a terveket túlteljesítve már első évében bajnokságot nyert csapatával.

Egyszer volt rossz helyen kispad

Bozsik nem volt feszült, a meccs előtt sem igazán lehetett érzelmeket látni rajta, és nyugalma átragadt a csapatra. Urbánnak még arra is volt ideje, amikor az öltözőbe ment a bemelegítés után, hogy kiintsen a szurkolóknak, jelezvén, hogy ismételten nagy szükség lesz rájuk.

A meccs második percében aztán borult a taktika. Egy buta gólt kapott a ZTE, Bozsik rezzenéstelen arccal nézte. Ugyanilyen fegyelmezett volt szinte mindvégig, egyszer azonban érezhetően rossz helyen volt a kispad, egy érthetetlen szabálytalanság után beleütött.

A kiállítás nem nyomasztotta a csapatot

A kellő pillanatokban űzte-hajtotta játékosait, Urbán tizenegyesét viszont feszülten nézte. "Nem volt kijelölve Flóri, egyetlen meccs előtt sem szoktam, de ő fogta meg a labdát, így ő lőtte el. Szerencsére. Most már elmondhatom, izgultam kicsit." - értékelt a meccs után. "Kocsárdi kiállítása után nem ijedtem meg, mert bíztam benne, hogy működni fog a verkli, és egy gólt össze tudunk hozni" - magyarázta.

Az Index kérdésére, miszerint melyik meccsen volt elégedettebb csapata játékával így fogalmazott: "az otthoni első, és az itteni második félidővel kifejezetten elégedett vagyok. A hazai másodikra elfáradtunk, de azért nem voltam elkeseredve, mert a magunk által diktált iramtól estünk vissza. Az itteni első játékrész viszont egyértelműen bosszantó volt."

A Manchester ellen nincs még taktika

"Sajnos a játékosok megilletődöttségükön nem tudták túltenni magukat, a rutintalanságuk sokáig látszódott, emiatt eshetett a második gól, amikor Csóka nem zárt megfelelő időben vissza, és Lovrek könnyedén lefutotta" - folytatta.

Ezek után kifejtette: a Manchester ellen még nem dolgozott ki taktikát, hiszen most bizonyosodott be, hogy egyáltalán összejöhet a jövő szerdai mérkőzés, amelyiknek még a helyszíne sem tisztázott.

Bozsik: nem cseréltem későn

A cserékről szólva elmondta: érzése szerint nem cserélt későn, Radu Sabo 25 percet bír, többet nem. Budisa beállításáról hangsúlyozta, hogy ő azért állhatott be, mert - noha védő - elsődlegesen a támadásokban számított rá, mégpedig az előreívelt labdák lefejelésénél.

Aztán szerencsére úgy alakult, hogy az ellenfél íveléseit kellett kibólintania. "Azért nem lett amúgy kezdő, mert a Kispest elleni meccs rossz emlékei nagyon bennem voltak, ám biztos vagyok benne, hogy nemsokára ismét a kezdők közé kerül."

Visszatérhetnek a sérültek

"A hétvégi soproni meccs biztosan nem lesz elhalasztva, így a csapat még inkább játékba lendülhet" - összegzett. A Manchester ellen nem lehetnek a játékosokban görcsök, mert ugye, korántsem mi vagyunk az esélyesek, ezért felszabadult játékban bízom. Végül az Index felvetésére hozzátette: bízik benne, hogy a sérültek - Král és Nagy Lajos - visszatérnek, bár azzal óhatatlanul szembesülnie kell, hogy a kispadon kevés a mindenkor bevethető játáékosa.