Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Kettőkor érkeznek Beckhamék

2002.08.12. 16:34
Miután a Manchester United az Old Traffordon 2-0-ra "oktatta" az argentin Boca Juniorst, a ZTE-re szegezi tekintetét. A sztárgárda kedden két órakor érkezik - feltehetően a legjobb összeállításában - Budapestre, majd négykor sajtótájékoztatót tart a Hotel Intercontinentalban, este héttől pedig edzenek egyet a Puskás stadionban.
Vegyes emlékei lehetnek a Manchester United-szurkolóknak Magyarországról, hiszen eddigi öt látogatása során kétszer vesztesen került ki az itteni párharcból. 65-ben, amikor a Fradival találkozott az UEFA Kupa elődöntőjében a harmadik meccsen maradt alul, majd a Videoton emlékezetes 85-ös menetelését nem tudta megállítani, noha Stapleton révén 1-0-ra nyertek Angliában. A visszavágón azonban a tizenegyeseket a mieink lőtték jobban.(A három sikeres megmérettetés: a Győr ellen 84-ben - 3-0, 2-2-, míg a Pécsen és a Kispesten már kettős győzelemmel lépett túl.)

A megingott tekintély visszaállítása

A világ azóta azonban megváltozott, a magyar futball állapotát mindenki ismeri, a United azonban Európa öt legjobb csapatában feltétlenül helyet parancsol magának - abszolút nyereséges a tőzsdén -, és idén a nagy sztárok azzal az elhatározott szándékkal lépnek pályára, hogy visszaállítják megingott tekintélyüket, hiszen a múlt szezonban az a csúfság érte őket, hogy nem nyertek egyetlen trófeát sem.

Az 53 millió eurós Ferdinand nem jöhet

Pedig a világ legértékesebb labdarúgói közül Verón és van Nistelrooy - előbbi 45 millió euróért, utóbbi harmincért - épp tavaly került a gárdához, és hát ugye ott volt még Beckham, akinek az ára jelenleg felbecsülhetetlen, és 80 ezer fontot keres hetente. A neveket - Scholes, Neville, Solksjaer - még lehetne hosszasan sorolni.

Idén Ferdinand volt a rekordigazolás, mind minőségben, mind pedig értékben, hiszen 53 millió euróért tett székhelyét a Leedstől a vörösökhöz. Ő azonban sérülése miatt nem játszhat, csakúgy, mint a francia világbajnok kapus, Barthez.

Az együttes honlapján egyébként tekintélyes mértékben foglalkoznak a Zalaegerszeggel, még az angol szurkolóknak kocsmatippeket is adnak. A ZTE-t amúgy nem tartják kimagasló képességű csapatnak, de nem is becsülik le, mert a Zágráb kiverése azért jó ajánlólevél.

Negyedórán át nyilvános a manchesteri edzés

A Manchester gépe kettőkor landol Ferihegyen, innen a Hotel Intercontinentalba buszoznak, ahol az UEFA előírásoknak megfelelően két órán keresztül állnak a sajtó rendelkezésére. Este héttől a Puskás stadionba látogatnak, de az edzésük mindössze tizenöt percig nyilvános. Szerdán már nem állnak a kamerák elé, csak a háromnegyed kilenckor kezdődő meccsen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!