Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kettőkor érkeznek Beckhamék

2002.08.12. 16:34
Miután a Manchester United az Old Traffordon 2-0-ra "oktatta" az argentin Boca Juniorst, a ZTE-re szegezi tekintetét. A sztárgárda kedden két órakor érkezik - feltehetően a legjobb összeállításában - Budapestre, majd négykor sajtótájékoztatót tart a Hotel Intercontinentalban, este héttől pedig edzenek egyet a Puskás stadionban.
Vegyes emlékei lehetnek a Manchester United-szurkolóknak Magyarországról, hiszen eddigi öt látogatása során kétszer vesztesen került ki az itteni párharcból. 65-ben, amikor a Fradival találkozott az UEFA Kupa elődöntőjében a harmadik meccsen maradt alul, majd a Videoton emlékezetes 85-ös menetelését nem tudta megállítani, noha Stapleton révén 1-0-ra nyertek Angliában. A visszavágón azonban a tizenegyeseket a mieink lőtték jobban.(A három sikeres megmérettetés: a Győr ellen 84-ben - 3-0, 2-2-, míg a Pécsen és a Kispesten már kettős győzelemmel lépett túl.)

A megingott tekintély visszaállítása

A világ azóta azonban megváltozott, a magyar futball állapotát mindenki ismeri, a United azonban Európa öt legjobb csapatában feltétlenül helyet parancsol magának - abszolút nyereséges a tőzsdén -, és idén a nagy sztárok azzal az elhatározott szándékkal lépnek pályára, hogy visszaállítják megingott tekintélyüket, hiszen a múlt szezonban az a csúfság érte őket, hogy nem nyertek egyetlen trófeát sem.

Az 53 millió eurós Ferdinand nem jöhet

Pedig a világ legértékesebb labdarúgói közül Verón és van Nistelrooy - előbbi 45 millió euróért, utóbbi harmincért - épp tavaly került a gárdához, és hát ugye ott volt még Beckham, akinek az ára jelenleg felbecsülhetetlen, és 80 ezer fontot keres hetente. A neveket - Scholes, Neville, Solksjaer - még lehetne hosszasan sorolni.

Idén Ferdinand volt a rekordigazolás, mind minőségben, mind pedig értékben, hiszen 53 millió euróért tett székhelyét a Leedstől a vörösökhöz. Ő azonban sérülése miatt nem játszhat, csakúgy, mint a francia világbajnok kapus, Barthez.

Az együttes honlapján egyébként tekintélyes mértékben foglalkoznak a Zalaegerszeggel, még az angol szurkolóknak kocsmatippeket is adnak. A ZTE-t amúgy nem tartják kimagasló képességű csapatnak, de nem is becsülik le, mert a Zágráb kiverése azért jó ajánlólevél.

Negyedórán át nyilvános a manchesteri edzés

A Manchester gépe kettőkor landol Ferihegyen, innen a Hotel Intercontinentalba buszoznak, ahol az UEFA előírásoknak megfelelően két órán keresztül állnak a sajtó rendelkezésére. Este héttől a Puskás stadionba látogatnak, de az edzésük mindössze tizenöt percig nyilvános. Szerdán már nem állnak a kamerák elé, csak a háromnegyed kilenckor kezdődő meccsen.