Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferguson: a legnagyobb tisztelettel készülünk

2002.08.13. 17:40
Kedd délután megérkezett Budapestre a három évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-győztes, a Manchester United. A nagy sztárok Barthez és Ferdinand kivételével itt vannak, és gyorsan el is mondták: nem becsülik le a Zalaegerszeget.
A Ferihegyi Repülőtéren és a Hotel Intercontinental előtt is több tucatnyi lelkes drukker várta a kettőkor érkező, majd a szállodába hajtó manchesteri sztárokat. A Beckham részvételével tartott sajtótájékoztatót Sir Alex Ferguson, a gárda mestere mindegyik mondatában kiemelte, noha ők az esélyesek, korántsem számít könnyű meccsre.

A Keane-sztori nem érződik a hangulaton

Azt is megjegyezte az egyik kérdésre, hogy a legnagyobb tisztelettel készülnek, majd hozzátette: ő már látta a ZTE két selejtezőjének videófelvételét, ám a játékosoknak majd csak szerda délelőtt fogja megmutatni.

A Keane-sztorit firtatva - ismeretes: az ír középpályás néhány napja megjelent könyvében azt írta, hogy többedmagával másnaposan járt edzésekre, és hogy a társai közül többen szenvednek márkakórságban - autó, óra, luxuscikkek -, és olykor ez a foglalatosság jobban érdekli őket, mint a következő mérkőzés - Ferguson hangsúlyozta, az öltözőben a légkör nem lett rosszabb.

Beckham: nem lehet mindig nyerni

A Puskásról elnevezett stadion okán elmondta: hogy még a legendás 6:3 előtt, egy skót-magyar barátságoson látta játszani az egykori magyar sztárt. Ezenkívül a szülővárosában rendezett BEK-döntőn is, amikor Puskás négy gólt lőtt a Frankfurtnak. Végezetül hozzáfűzte, arról is van tudomása, hogy Bozsik Péter az akkori középpályás, Bozsik József fia.

A csapatkapitány David Beckham határozottan kijelentette: a múltat lezárták, "nem lehet mindig nyerni" - utalt a tavalyi gyengébb szezonra, új időszámítás kezdődik az életükben, előre tekintenek, és nem veszik félvállról a ZTE-t.

A manchesteri BL-döntő nagy kihívás

Mindazonáltal alighanem inspirálni fogja őket az elkövetkezendő évadban, hogy Manchesterben lesz a BL-döntő, és feltehetően az a babona is, hogy a legutóbbi győzelmük alkalmával ugyancsak a selejtezőből indultak. Akkor a lengyel Lodzot verték.