Marcell
19 °C
32 °C

Ferguson: a legnagyobb tisztelettel készülünk

2002.08.13. 17:40
Kedd délután megérkezett Budapestre a három évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-győztes, a Manchester United. A nagy sztárok Barthez és Ferdinand kivételével itt vannak, és gyorsan el is mondták: nem becsülik le a Zalaegerszeget.
A Ferihegyi Repülőtéren és a Hotel Intercontinental előtt is több tucatnyi lelkes drukker várta a kettőkor érkező, majd a szállodába hajtó manchesteri sztárokat. A Beckham részvételével tartott sajtótájékoztatót Sir Alex Ferguson, a gárda mestere mindegyik mondatában kiemelte, noha ők az esélyesek, korántsem számít könnyű meccsre.

A Keane-sztori nem érződik a hangulaton

Azt is megjegyezte az egyik kérdésre, hogy a legnagyobb tisztelettel készülnek, majd hozzátette: ő már látta a ZTE két selejtezőjének videófelvételét, ám a játékosoknak majd csak szerda délelőtt fogja megmutatni.

A Keane-sztorit firtatva - ismeretes: az ír középpályás néhány napja megjelent könyvében azt írta, hogy többedmagával másnaposan járt edzésekre, és hogy a társai közül többen szenvednek márkakórságban - autó, óra, luxuscikkek -, és olykor ez a foglalatosság jobban érdekli őket, mint a következő mérkőzés - Ferguson hangsúlyozta, az öltözőben a légkör nem lett rosszabb.

Beckham: nem lehet mindig nyerni

A Puskásról elnevezett stadion okán elmondta: hogy még a legendás 6:3 előtt, egy skót-magyar barátságoson látta játszani az egykori magyar sztárt. Ezenkívül a szülővárosában rendezett BEK-döntőn is, amikor Puskás négy gólt lőtt a Frankfurtnak. Végezetül hozzáfűzte, arról is van tudomása, hogy Bozsik Péter az akkori középpályás, Bozsik József fia.

A csapatkapitány David Beckham határozottan kijelentette: a múltat lezárták, "nem lehet mindig nyerni" - utalt a tavalyi gyengébb szezonra, új időszámítás kezdődik az életükben, előre tekintenek, és nem veszik félvállról a ZTE-t.

A manchesteri BL-döntő nagy kihívás

Mindazonáltal alighanem inspirálni fogja őket az elkövetkezendő évadban, hogy Manchesterben lesz a BL-döntő, és feltehetően az a babona is, hogy a legutóbbi győzelmük alkalmával ugyancsak a selejtezőből indultak. Akkor a lengyel Lodzot verték.