Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Mobil lelátót állíttatottak fel a Puskás stadionban

2002.08.13. 13:41
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumot is elérték a Zalaegerszeg-Manchester United BL-selejtezőt megelőző pánikhullámok. A minisztérium hétfő éjszaka mobil lelátót állítatott fel, így újabb ezer szurkoló tekintheti meg Beckhamék vendégjátékát.
A hétfői jegyárusításkor csúcsra gerjedt szurkolói elégedetlenség után az egerszegi vezetésben is felmerült a gondolat, hogy büntetés fizetése ellenében megnyitják a felső karéjt, ám a létesítmény igazgatója, Orbán Sándor nem kockáztathatta a katasztrófát.

Engedélyez az UEFA

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumban ekkor kezdeményezték egy ezer főnek helyet biztosító mobil lelátó felállítását. Hétfő éjszaka felépítették az ideiglenes lelátót, ami még a szigorú UEFA-előírásoknak is megfelel. Az GYISM tervei között szerepel egyébként, hogy a nagy érdeklődéssel várt találkozó előtt ötven fogyatékos gyerek Beckhamékkal együtt léphessen a gyepre.

Az Index fórumának spontán létrejött jegybörzéjén közben két jegyet tízezer forintért kínálnak. Egy másik portálon már 12 ezret kérnek a belépőkért. A piacot feltételezhetően a Vodafone sms-játékán kisorsolt 10 ezer jegy nyertesei árasztották el.

120 ezer sms

A Vodafone-hoz négy nap alatt összesen 120 ezer sms érkezett, amit a cég kiugróan jó eredményként értékel. A Vodafone egyébként a Manchester United főszponzora, és néhány napja együttműködési szerződést kötött a ZTE-vel is. "Nagyon örülünk, hogy a vlághírű Manchester United Magyarországra látogat. Akciónkkal futballrajongó ügyfeleinknek szeretnénk örömet szerezni" - nyilatkozta az Indexnek Pál Beáta, a telefontársaság szóvivője.

Cáfolta ugyanakkor a 2000 protokolljegyről szóló korábbi értesülésünket a ZTE főszponzora, az E-on. A zalaegerszegi utánpótlást is kiemelten támogató energetikai cég képviselője az Indexnek elmondta, hogy az E-on összesen 560 jegyet vásárolt, amelyek közül 120 darabot egy nyereményjátkon, 75 belépőt pedig hátrányos helyzetű fiatalok között osztott ki. A többi jegyet teljes áron értékesítették.

Nem lesz nyilvános egyébként az esti Manchester-edzés, noha az eredeti programban ez szerepelt. A Népstadionban nem tudták megmondani, miért történt a változás, de százszázalékosan biztosak voltak abban, hogy egyetlen érdeklődő sem mehet be.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!