Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mobil lelátót állíttatottak fel a Puskás stadionban

2002.08.13. 13:41
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumot is elérték a Zalaegerszeg-Manchester United BL-selejtezőt megelőző pánikhullámok. A minisztérium hétfő éjszaka mobil lelátót állítatott fel, így újabb ezer szurkoló tekintheti meg Beckhamék vendégjátékát.
A hétfői jegyárusításkor csúcsra gerjedt szurkolói elégedetlenség után az egerszegi vezetésben is felmerült a gondolat, hogy büntetés fizetése ellenében megnyitják a felső karéjt, ám a létesítmény igazgatója, Orbán Sándor nem kockáztathatta a katasztrófát.

Engedélyez az UEFA

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumban ekkor kezdeményezték egy ezer főnek helyet biztosító mobil lelátó felállítását. Hétfő éjszaka felépítették az ideiglenes lelátót, ami még a szigorú UEFA-előírásoknak is megfelel. Az GYISM tervei között szerepel egyébként, hogy a nagy érdeklődéssel várt találkozó előtt ötven fogyatékos gyerek Beckhamékkal együtt léphessen a gyepre.

Az Index fórumának spontán létrejött jegybörzéjén közben két jegyet tízezer forintért kínálnak. Egy másik portálon már 12 ezret kérnek a belépőkért. A piacot feltételezhetően a Vodafone sms-játékán kisorsolt 10 ezer jegy nyertesei árasztották el.

120 ezer sms

A Vodafone-hoz négy nap alatt összesen 120 ezer sms érkezett, amit a cég kiugróan jó eredményként értékel. A Vodafone egyébként a Manchester United főszponzora, és néhány napja együttműködési szerződést kötött a ZTE-vel is. "Nagyon örülünk, hogy a vlághírű Manchester United Magyarországra látogat. Akciónkkal futballrajongó ügyfeleinknek szeretnénk örömet szerezni" - nyilatkozta az Indexnek Pál Beáta, a telefontársaság szóvivője.

Cáfolta ugyanakkor a 2000 protokolljegyről szóló korábbi értesülésünket a ZTE főszponzora, az E-on. A zalaegerszegi utánpótlást is kiemelten támogató energetikai cég képviselője az Indexnek elmondta, hogy az E-on összesen 560 jegyet vásárolt, amelyek közül 120 darabot egy nyereményjátkon, 75 belépőt pedig hátrányos helyzetű fiatalok között osztott ki. A többi jegyet teljes áron értékesítették.

Nem lesz nyilvános egyébként az esti Manchester-edzés, noha az eredeti programban ez szerepelt. A Népstadionban nem tudták megmondani, miért történt a változás, de százszázalékosan biztosak voltak abban, hogy egyetlen érdeklődő sem mehet be.