Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajrá csoda!

2002.08.14. 10:37
A labda gömbölyű - jelentette az Index tudósítója a Puskás stadion közeléből. Ez lehet a ZTE legnagyobb reménye a Manchester United ellen.
Az elmúlt tíz évben kétféle esélylatolgatás létezett magyar csapatok komoly nemzetközi meccse előtt. Az egyik az elfogult, a másik a reális. Egy döntetlenre akár ki is húzhatja a ZTE, ha mondjuk Vincze Ottónak jól megy a játék, ha Kenesei esetleg tökéletesen talál el egy szabadrúgást, vagy ha a védelem sokkal jobban és biztosabban játszik, mint Zágrábban. Ezzel szemben elképzelhetjük a ma esti meccset objektíven is: az a kérdés, hogy hármat vagy négyet kapunk.

Segít-e, hogy nem kezdődött még el az angol bajnokság?

A ZTE esélyeit talán növelheti, hogy Angliában nem kezdődött el a bajnokság, a manchesteriek hosszú szünet végén vannak. Ferguson és játékosai állandóan hagsúlyozzák viszont, hogy mennyire komolyan veszik a BL-selejtezőt. Ha Beckham vagy a többi sztár közül bárki is élete legrosszabb teljesítményét nyújtja, feltehetően akkor is jobb, mint Szamosi - neki kellene semlegesíteni Beckhamet - vagy Csóka. De még akkor is, ha a zalaegerszegieknek éppen minden összejön.

28 ZTE egyenlő Ferdinanddal

Ami viszont tény: a Manchester jelenleg másik galaxisban szerepel, a világ legértékesebb játékosai közül négyen - Ferdinand, Beckham, van Nistelrooy, Verón - ott játszanak, előbbiért 14 milliárd forintot fizettek ki a Leedsnek, ami a ZTE költségvetésének huszonnyolcszorosa. Persze a többiek, Scholes és Giggs is klasszisok, az ő bérükből is lehetne fedezni a zalaiak büdzséjét. A United-részvények emelkednek a tőzsdén, a Manchester kultuszcsapat, nemcsak Angliában, hanem az egész világon.

A Zalaegerszeg esetleg a csodában bízhat, Bozsik Péter szerint két százalék az esély, és ígéri a minimumot, miszerint az utolsó percig küzdeni fognak.

Másfél éve még a kiesés elkerülése volt a cél Egerszegen

A ZTE-nek viszont még van hová fejlődnie. A ma esti meccset elképesztő, precedens nélküli szervezési hiányosságok vezették fel: sajtófőnökük nincsen, a jegyelosztás teljesen összeomlott.

A történet azért nem annyira meglepő. Zalaegerszegen másfél éve még az volt a téma, hogyan maradnak benn az első osztályban. Ekkor azonban tudatos munka kezdődött el, szisztematikus erősítések következtek - Bozsik Péter volt az egyik legnagyobb fogás -, mindez elegendő is volt az idei bajnoki címhez. Ettől függetlenül a klubnak jelenleg legalább három olyan játékosa van, akik nemhogy a nemzetközi, de olykor még a magyar mércét sem ütik meg. Ők sereghajtóként, a bennmaradásért küzdve még húzóerőt jelentettek: ma már többnyire féket.

Az UEFA-kupa kínálhat menedéket

Mindenkit persze nem lehetett elküldeni, ezért fordulhatott elő, hogy a harmatgyenge Zágrábot egy igen jóindulatú tizenegyessel verték ki. A lényeg azonban az, ha a Manchester ki is oktatja a ZTE-t, akkor még az UEFA-kupa további nemzetközi szereplést biztosít Bozsik csapatának. Meg az esélyt, hogy egyszer végre Egerszegen játszanak.

Bajnokok Ligája - selejtező
Puskás stadion, 20.45, jv: Stark (német)

ZTE: Ilic - Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi - Babati, Vincze O. Ljubojevic, Egressy - Faragó, Kenesei
Manchester United: Carroll - Brown, Blanc, O'Shea, Silvestre - Beckham, Keane, Verón, Giggs - Van Nistelrooy, Solksjaer