Valér
-1 °C
0 °C

Nem nyitottak ki a pénztárak

2002.08.14. 13:52
Az utolsó pillanatokig pörög a ZTE--Manchester United-meccs jegyeinek elosztása körüli őrület. Az utcán és az interneten 5 és 15 ezer forint között kínálnak belépőket az üzérek. Elterjedt az is, hogy néhány órával a meccs előtt kinyitnak a Puskás stadion pénztárai is, mert maradtak jegyek, délután négyig azonban zárva maradtak a kasszák.
A Zalaegerszeg múlt heti zágrábi továbbjutása óta a Manchester elleni meccs jegyeinek megszerzésére gyúr több tízezer szurkoló. Úgy tűnik, a ZTE rutinosnak aligha nevezhető vezetése nem tudott megbirkózni a feladattal, a jegyelosztás gyakorlatilag befuccsolt.

A Vodafone, a Manchester United főszponzora együttműködési megállapodást kötött a ZTE-vel is. A mobilcég 12 ezer jegyet vásárolt fel múlt hét csütörtökön, és ebből 10 ezret sms-játék keretében sorsolt ki ügyfelei között. A maradék jegyeket nagyrészt Zalaegerszegen, kisebbrészt Budapesten értékesíteték. Az érdeklődés azonban mind Egerszegen, mind a fővárosban többszöröse volt annak, mint amire a szervezők számítottak. A belépőket percek alatt elkapkodták, a pénztáraknál csalódott szurkolók tomboltak. A ZTE-szurkolók külön kifogásolták, hogy kedvenceik legfontosabb mérkőzésére még a kiosztható jegyek egyharmadát sem kapták meg.

Miközben a szakminisztérium további ezer főnek helyet biztosító mobil lelátó felállítását kezdeményezte, az utcákon és különböző internetes fórumokon 5-15 ezer forint között kínálnak, feltételezhetően a vodafone-os játékon szerzett jegyeket.

A ZTE vezetői tegnap elismerték, hogy hibáztak a jegyelosztás rendszerének kialakításakor. Azt azonban ők sem tudták még megmondani, hogy végül legalább az értékesíthető jegyek eljutottak-e a szurkolókhoz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!