Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Továbbjutásban bízik a Fradi és az Újpest is

2002.08.15. 11:07
A kupaújonc Zalaegerszeg eddigi szereplésével megadta az alaphangot a két rutinos kupaszereplőnek, a csütörtökön bemutatkozó Ferencvárosnak és az Újpestnek. Egyik gárda sem kapott igazán nehéz ellenfelet a ciprusi AEL Limassol és a feröeri Klaksvik személyében, ám annál kellemetlenebb mindkét csapat.
A ciprusi csapatok megtréfálták már kétszer is a mieinket, ráadásképpen - évekkel ezelőtt - a Vác és tavaly a Dunaferr is úgy búcsúzott, hogy négy gólt kapott. A Fradi-szurkolók azonban mégis bizakodnak, és mi tagadás: teljes joggal. Csapatuk három meccsen nem kapott gólt a bajnokságban, a védelem elsőrangú, a Tököli-Gera páros pedig Leandróval mögöttük-mellettük, szárnyal.

Sebőktől retteghet a Fradi

Így hát nem is lehet más a célja Garami József csapatának, mint a biztos hazai győzelem, és értelemszerűen a továbbjutás. A Limassol feltehetően nem fogja könnyen megadni magát, annál is inkább, mert az Apoel Nicosia a BL-ben két fordulón is túljutott, a szlovén bajnokot is megleckéztette, a görög AEK Athén ellen azonban már nem járt szerencsével, kikapott az első meccsen.

Magyar szempontból amúgy kifejezetten érdekes lesz a meccs, hiszen a valaha a ZTE-t erősítő Sebők József az egyik legnagyobb sztár a ciprusiaknál, a két brazil Hannah és Luciano mellett. Előbbi a Celticet, utóbbi a PAOK Szalonikit erősítette.

Várható kezdőcsapatok:
Ferencváros-AEL Limassol
Üllői út, UEFA Kupa-selejtező, 20.15, V:Guenov (bolgár)
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro
AEL Limassol: Leoni - Kirjaku, Hrisztofi, Haralambosz - Nikolau, Hrisztodulu, Hannah, Michael, Konstanti - Luciano, Sebők

Az Újpest könnyebb ellenfelet kapott, hiszen a lilák a feröeri Klaksvikhoz látogatnak. A feröeri labdarúgás is folyamatosan fejlődik, de hát az osztrákok legyőzése már a múlt, azóta igazán jeles sikert nem tudnak felmutatni. Ráadásképpen a Klaksvik a korántsem veretes feröeri bajnokság hatodik helyezettje volt - kupagyőztes indulhat -, és a bizonyára zord környezet nem ismeretlen a mieinknek, hiszen öt éve kétszer is nyertek a lilák a szigetországban.

A feladat lényegében mostanra sem változott, és ami a legfontosabb a magyar futball szempontjából, kedvező az esély, hogy az augusztus végi soroláson még három csapatunk álljon, mert tavaly már csak a Debrecen élte túl a nyarat.

Várható kezdőcsapatok:
Klakvik-Újpest
Tortír, 18.15 (magyar idő szerint), V: Byerne (ír)
Klaksvik: M. JÖnsen - Nysted, R. Elttör, Djordjevics, Danielsen - A. Jönsen, H. Elttör, J. Jönsen, A. Mörköre - Lakjuni, Valttelstad
Újpest: Posza - Kunzo, Juhár, Korolovszky, Tchur - Móri, Sloncik, Tokody, Rósa - Kovács, Horváth