Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Továbbjutásban bízik a Fradi és az Újpest is

2002.08.15. 11:07
A kupaújonc Zalaegerszeg eddigi szereplésével megadta az alaphangot a két rutinos kupaszereplőnek, a csütörtökön bemutatkozó Ferencvárosnak és az Újpestnek. Egyik gárda sem kapott igazán nehéz ellenfelet a ciprusi AEL Limassol és a feröeri Klaksvik személyében, ám annál kellemetlenebb mindkét csapat.
A ciprusi csapatok megtréfálták már kétszer is a mieinket, ráadásképpen - évekkel ezelőtt - a Vác és tavaly a Dunaferr is úgy búcsúzott, hogy négy gólt kapott. A Fradi-szurkolók azonban mégis bizakodnak, és mi tagadás: teljes joggal. Csapatuk három meccsen nem kapott gólt a bajnokságban, a védelem elsőrangú, a Tököli-Gera páros pedig Leandróval mögöttük-mellettük, szárnyal.

Sebőktől retteghet a Fradi

Így hát nem is lehet más a célja Garami József csapatának, mint a biztos hazai győzelem, és értelemszerűen a továbbjutás. A Limassol feltehetően nem fogja könnyen megadni magát, annál is inkább, mert az Apoel Nicosia a BL-ben két fordulón is túljutott, a szlovén bajnokot is megleckéztette, a görög AEK Athén ellen azonban már nem járt szerencsével, kikapott az első meccsen.

Magyar szempontból amúgy kifejezetten érdekes lesz a meccs, hiszen a valaha a ZTE-t erősítő Sebők József az egyik legnagyobb sztár a ciprusiaknál, a két brazil Hannah és Luciano mellett. Előbbi a Celticet, utóbbi a PAOK Szalonikit erősítette.

Várható kezdőcsapatok:
Ferencváros-AEL Limassol
Üllői út, UEFA Kupa-selejtező, 20.15, V:Guenov (bolgár)
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro
AEL Limassol: Leoni - Kirjaku, Hrisztofi, Haralambosz - Nikolau, Hrisztodulu, Hannah, Michael, Konstanti - Luciano, Sebők

Az Újpest könnyebb ellenfelet kapott, hiszen a lilák a feröeri Klaksvikhoz látogatnak. A feröeri labdarúgás is folyamatosan fejlődik, de hát az osztrákok legyőzése már a múlt, azóta igazán jeles sikert nem tudnak felmutatni. Ráadásképpen a Klaksvik a korántsem veretes feröeri bajnokság hatodik helyezettje volt - kupagyőztes indulhat -, és a bizonyára zord környezet nem ismeretlen a mieinknek, hiszen öt éve kétszer is nyertek a lilák a szigetországban.

A feladat lényegében mostanra sem változott, és ami a legfontosabb a magyar futball szempontjából, kedvező az esély, hogy az augusztus végi soroláson még három csapatunk álljon, mert tavaly már csak a Debrecen élte túl a nyarat.

Várható kezdőcsapatok:
Klakvik-Újpest
Tortír, 18.15 (magyar idő szerint), V: Byerne (ír)
Klaksvik: M. JÖnsen - Nysted, R. Elttör, Djordjevics, Danielsen - A. Jönsen, H. Elttör, J. Jönsen, A. Mörköre - Lakjuni, Valttelstad
Újpest: Posza - Kunzo, Juhár, Korolovszky, Tchur - Móri, Sloncik, Tokody, Rósa - Kovács, Horváth

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!