Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Bozsik: Most már hat százalék az esély

2002.08.15. 09:35
A hazai bajnokságban pályaedzőnek visszaminősített Bozsik Péter a meccset követő értékelésben kifejtette, külön prémiumot ezért a csodaszámba menő győzelemért nem kap, csak akkor, ha továbbjut. Azt is kifejtette miért éppen Koplárovicsot cserélte be, és Keneseit le.
Hála a Zalaegerszegnek, a Manchester United nem tudott javítani a magyar csapatok elleni negatív mérlegén. A Pécset és a Kispestet legyőzte ugyan korábban - előbbit 1-0-ra, utóbbit 3-2-re -, a Győrrel azonban már csak döntetlenre futotta magyar pályán - 2-2 -, míg a Ferencváros kétszer győzte le(1-0, 2-1). Az emlékezetes Videoton menetelés során a fehérváriak is megverték, ugyancsak 1-0-ra, mint szerda este a Puskás-stadionban a kupaújonc ZTE.

Büszke vagyok a játékosaimra

Bozsik Péter a csapat edzője a Nap-keltében értékelt. "Büszke vagyok a játékosaimra, akik megfogadták a meccs előtti tanácsomat, miszerint legyenek büszkék magukra - mert a Zágráb elleni továbbjutás ugyan szerencsés volt, de a játék biztató -, és lehetőleg ne essenek kétségbe" - mondta a rá jellemző visszafogottsággal.

A gólszerző
Koplárovics Béla a negyedik tétmérkőzését játszotta a Zalaegerszeg színeiben. Az Újpest elleni Szuperkupa-döntőn mutatkozott be a zalaiaknál, noha korábban szóban elígérkezett Siófokra. Lendületesen játszott, de nem lőtt gólt. A Kispest elleni bajnokin 3-3-as bajnoki Balogot váltotta a győzelem reményében az 58. percben. Az NK Zagreb elleni első meccsen hét percre állt be, akkor nem tudott eredményes lenni. Első zetés gólját a Manchester ellen tartalékolta.
A továbbjutási esélyeket firtatva mindössze annyit mondott, hogy most már hat százalékra felugrott a képzeletbeli ráta, vagyis a győzelemnek köszönhetően megháromszorozódott a meccs előttihez képest. Bozsik a hét százalékos esélyt illetően csak annyit mondott viccesen, maradjunk az előző variációnál.

A realitás az UEFA Kupa

Majd a két hét múlva következő visszavágóról szólva kifejtette még: "mindenki érezheti, hogy igen nehéz meccs vár ránk, hiszen megráncigáltuk az oroszlán bajuszát. A realitások azonban továbbra is azt mutatják, hogy az UEFA Kupa sorsolásnál tesznek bennünket a gömbökbe" - magyarázta.

Kenesei le, és Koplárovics becseréléséről elmondta: az utolsó hét percre azért állította be a mindössze egyetlen NB I-es meccsel rendelkező nyáron igazolt hévízi csatárt, mert ő sokkal mozgékonyabb, míg "Kenő" statikusabb. "Bíztam benne, és szerencsére valóra váltotta a terveket" - összegzett.

A zágrábi siker egymilliót jelentett

A csapat prémiumát illetően hangsúlyozta, ezért a meccsért külön prémiumot nem kapnak a játékosok, csakis akkor, ha továbbjutnak. Akkor azonban már a hírek szerint fejenként négy millió forintot kasszírozhatnak, mindemellett az UEFA-tól a klub több mint egymillió eurót. A Zágráb elleni továbbjutás egyébként egymillió forintot jelentett fejenként a társulatnak.

Bozsik határozottan kijelentette: nem fogják elhalasztani a két soron következő élvonalbeli meccsüket, azt azonban szeretnék, ha a Dunaferr elleni összecsapást szombat helyett vasárnap játszanák le. A döntés ma várható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!