Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bozsik: Most már hat százalék az esély

2002.08.15. 09:35
A hazai bajnokságban pályaedzőnek visszaminősített Bozsik Péter a meccset követő értékelésben kifejtette, külön prémiumot ezért a csodaszámba menő győzelemért nem kap, csak akkor, ha továbbjut. Azt is kifejtette miért éppen Koplárovicsot cserélte be, és Keneseit le.
Hála a Zalaegerszegnek, a Manchester United nem tudott javítani a magyar csapatok elleni negatív mérlegén. A Pécset és a Kispestet legyőzte ugyan korábban - előbbit 1-0-ra, utóbbit 3-2-re -, a Győrrel azonban már csak döntetlenre futotta magyar pályán - 2-2 -, míg a Ferencváros kétszer győzte le(1-0, 2-1). Az emlékezetes Videoton menetelés során a fehérváriak is megverték, ugyancsak 1-0-ra, mint szerda este a Puskás-stadionban a kupaújonc ZTE.

Büszke vagyok a játékosaimra

Bozsik Péter a csapat edzője a Nap-keltében értékelt. "Büszke vagyok a játékosaimra, akik megfogadták a meccs előtti tanácsomat, miszerint legyenek büszkék magukra - mert a Zágráb elleni továbbjutás ugyan szerencsés volt, de a játék biztató -, és lehetőleg ne essenek kétségbe" - mondta a rá jellemző visszafogottsággal.

A gólszerző
Koplárovics Béla a negyedik tétmérkőzését játszotta a Zalaegerszeg színeiben. Az Újpest elleni Szuperkupa-döntőn mutatkozott be a zalaiaknál, noha korábban szóban elígérkezett Siófokra. Lendületesen játszott, de nem lőtt gólt. A Kispest elleni bajnokin 3-3-as bajnoki Balogot váltotta a győzelem reményében az 58. percben. Az NK Zagreb elleni első meccsen hét percre állt be, akkor nem tudott eredményes lenni. Első zetés gólját a Manchester ellen tartalékolta.
A továbbjutási esélyeket firtatva mindössze annyit mondott, hogy most már hat százalékra felugrott a képzeletbeli ráta, vagyis a győzelemnek köszönhetően megháromszorozódott a meccs előttihez képest. Bozsik a hét százalékos esélyt illetően csak annyit mondott viccesen, maradjunk az előző variációnál.

A realitás az UEFA Kupa

Majd a két hét múlva következő visszavágóról szólva kifejtette még: "mindenki érezheti, hogy igen nehéz meccs vár ránk, hiszen megráncigáltuk az oroszlán bajuszát. A realitások azonban továbbra is azt mutatják, hogy az UEFA Kupa sorsolásnál tesznek bennünket a gömbökbe" - magyarázta.

Kenesei le, és Koplárovics becseréléséről elmondta: az utolsó hét percre azért állította be a mindössze egyetlen NB I-es meccsel rendelkező nyáron igazolt hévízi csatárt, mert ő sokkal mozgékonyabb, míg "Kenő" statikusabb. "Bíztam benne, és szerencsére valóra váltotta a terveket" - összegzett.

A zágrábi siker egymilliót jelentett

A csapat prémiumát illetően hangsúlyozta, ezért a meccsért külön prémiumot nem kapnak a játékosok, csakis akkor, ha továbbjutnak. Akkor azonban már a hírek szerint fejenként négy millió forintot kasszírozhatnak, mindemellett az UEFA-tól a klub több mint egymillió eurót. A Zágráb elleni továbbjutás egyébként egymillió forintot jelentett fejenként a társulatnak.

Bozsik határozottan kijelentette: nem fogják elhalasztani a két soron következő élvonalbeli meccsüket, azt azonban szeretnék, ha a Dunaferr elleni összecsapást szombat helyett vasárnap játszanák le. A döntés ma várható.