Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Ferguson: a futball szépsége

2002.08.15. 04:49
Alex Ferguson, a Manchester United edzője továbbra is biztos csapata továbbjutásában. "Csak magunkat okolhatjuk a vereségért" - mondta a meccs után, de azért még beszólt a gyenge talajra és a játékvezetőre is. Bozsik szerint a ZTE továbbjutási esélyei öt százalékra emelkedtek.
Ferguson sokkoló vereségnek tartja, a ZTE ellen elvesztett budapesti meccset. "Ellenfelünknél van az előny, mert szereztek egy gólt, és nem engedték meg, hogy idegenben szerzett góllal nehezítsük meg a helyzetüket. Megrázó élmény az utolsó percben kapott góllal kikapni, pláne miután a második félidőt végig támadtuk és két hatalmas helyzetet is kihagytunk. De azért tovább fogunk jutni, elég nehéz legyőzni minket az Old Traffordban" - nyilatkozta a mérkőzést követően az angol újságíróknak.

A skót sztáredző ugyanakkor megható sportélményként is átélte szerda estét: "A futball igazi szépsége, hogy egy kis csapatnak is lehet nagy napja, és ilyen értelemben hálás vagyok a házigazdáknak". Ettől függetlenül úgy látja, hogy a meccset inkább csapata vesztette el, mintsem a ZTE nyerte meg.

"Igazi meglepetés volt. Egy támadásuk volt, és abból egy gólt szereztek. Ezzel szemben nekünk több komoly helyzetünk is akadt. A talaj egyébként nagyon egyenetlen volt, valószínűleg emiatt rontottunk el annyi átadást, de akárhogy is nézzük a csalódást keltően játszottunk" - mondta Ferguson.

A Manchester edzője beismerte, hogy egészen más zalaegerszegi védelemre számított. "Meglepetésemre öt hátvéddel játszottak és hagyták, hogy sokat birtokoljuk a labdát" - magyarázta az újságíróknak. Továbbra is bízik viszont a továbbjutásban, és főleg a hazai pályában. "A saját pályánkon már teljesen rendben leszünk. De egy jobb játékvezetőt kell kapjunk mint a mostani volt" - mondta Ferguson.

Bozsik Péter szerint nem kizárt, hogy a manchesteri játékosok nem vették elég komolyan a meccset. "Korábban azt mondtam, hogy tíz meccsből kilencet az ellenfelünk nyerne, egy pedig döntetlen lenne. Ez a meccs volt tízből a tizenegyedik."

A ZTE edzője a szerdai győzelem ellenére sem tartja valószínűnek csapata továbbjutását. Korábban két százalék esélyt adott csapatának a Manchester ellen. "Ez most felment hat százalékra" - mondta szerdai siker után.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!