Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Koplárovics Béla

2002.08.15. 12:45
A 91. percben Szamosi minden előzetes várakozás ellenére jól vette át Molnár ívelését, meghúzta az alapvonalig, és laposan középre nyomta a labdát. Az érkező Koplárovics pedig két méterről bekotorta. Koplárovics Bélának akkor is élete végéig megvan a legnagyobb flash, ha soha többet egy egyeneset nem rúg a labdába.
Koplárovics Béla 1981. június kilencedikén született, Barcson. Az ötödosztályú helyi csapatban kezdte a pályafutását, tehetségére két és fél éve felfigyeltek Hévízen - igaz Tapolcán is játszott -, és a ballábas csatár a másodosztályú csapat erősségének bizonyult. Ezenkívül a huszonegy év alatti válogatottban is feltűnt idén áprilisban, a ciprusiak elleni 2-1-re elveszített meccsen ugyanis, ő szerezte a magyar gólt.

Siófok helyett ZTE, és a manchesteri diadal

Koplárovics Béla
A nyáron az egykori szövetségi kapitány, Csank János szívesen látta volna a Siófoknál, a csatár szóban meg is egyezett az egyesülettel, aztán Bozsik Péter hívó szavára inkább a bajnokcsapatot választotta.

Új csapatában az Újpest elleni Szuperkupa-döntőn mutatkozott be, majd a Kispest ellen már az NB I-ben is játszott. Igaz, nem sokat, kevesebb, mint félórát. Az NK Zagreb elleni itthoni BL-előselejtezőn hét perc jutott neki, ekkor csak annyit lehetett megállapítani, gyors és ballábas.

Nem volt nehéz belőnöm

Bozsik Péter a visszavágón az Index érdeklődésére elárulta: nem merte beállítani, hiszen még rutintalan. A Manchester ellen azonban már bevetette - negyedszer -, azzal a nem titkolt céllal, hogy a védők mögé kerülve kerüljön helyzetbe, és ha úgy adódik, lője is be.

A gólról úgy vélekedett a 184 centis csatár, hogy nem volt nehéz dolga, mert Szamositól kiváló átadást kapott, a védők pedig lemaradtak, és a kapus, Carroll sem állt feladta magaslatán. Egyébként ez volt az első találata a ZTE színeiben. Ezek után megjegyezte: ettől a sikertől nem kell elájulni, de szerinte a továbbjutás nem lehetetlen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!