Viola
-6 °C
-2 °C

Országos eufória

2002.08.15. 16:36
Országos beindulást, Zalaegerszegen pedig soha nem tapasztalt eufória hullámokat eredményezett a ZTE szerdai győzelme. Az angolok megrázó vereségnek tartják az eredményt, a szaksajtó pedig világszerte a BL-selejtezők legnagyobb meglepetéseként értékeli a budapesti mérkőzést.
Néhány perccel a meccs lefújása előtt még valószínűleg a zalaegerszegiek összes szurkolója boldogan aláírta volna a 0-0-ás döntetlent. A második félidőben a ZTE végig saját kapuja elé szorult, s bár az utolsó tíz percben a zalaiak jól tartották meg a labdát, egyértelműen úgy tűnt, hogy még ekkor is csak a manchasteri gólszerzés megakadályozására törekedtek. A közönség már felállva ünnepelte a döntetlent, amikor Koplárovics teljesen váratlanul gólt szerzett.
Bővebben: ZTE-Manchester United 1-0

A gólt követő eksztázis a stadionban egybefolyt a lefújás utáni tombolással. Urbán Flórián még az angolok középkezdésekor is heves gesztikulációval vezényelte az eufóriában úszó lelátót, három perc múlva meg már csapattársaival együtt futott tiszteletkört. Ezalatt a Zalaegerszegen felállított óriáskivetítő előtt is reggelig tartó népünnepély kezdődött.
Bővebben:Reggelig ünnepeltek Egerszegen

Nem leplezték csalódottságukat az angolok a meccs utáni sajtótájékoztatón. Ferguson edző szerint kizárólag saját magukat okolhatják a vereségért, de azért továbbra is biztos csapata továbbjutásában. Bozsik Péter, a Zalaegerszeg edzője csütörtök reggel már hat százalék esélyt adott a ZTE továbbjutására, de közvetlenül a mérkőzést követően még csak öt százalékról beszélt.
Bövebben: Fergusson: A futball szépsége

Nem csak a Zalaegerszeg továbbjutási esélye ugrott meg teljesen váratlanul, hanem az ismeretlenségből hirtelen előlépő gólszerző, Koplárovics Béla népszerűsége is. A ZTE-ben korábban mindössze egy meccset játszó huszonegy éves csatárt a nyolcvankettedik percben (sokak szerint inkább már csak időhúzási szándékkal) cserélte be Bozsik.
Bővebben: Koplárovics Béla, aki leverte a Manchestert

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!