Árpád
-2 °C
4 °C

Óvatosan ünnepeljünk

2002.08.21. 10:08
Noha Puskás Ferenc már április 2-án ünnepelte 75. születésnapját, a Magyar Labdarúgó Szövetség augusztus 21-re szervezte meg a futball-legenda köszöntését. A gálára sikerült idecsalogatni azt a spanyol válogatottat, melynek színeiben Puskás is pályára lépett négy találkozón.
Az elmúlt napok futballsikerei (ZTE, FTC) után a közvélemény hasonló folytatást vár a válogatottól is. Azonban a kép csalóka, elég csak a Fradi 95-ös BL-szereplésére gondolni, ami után a nemzeti csapat simán kikapott Svájctól. A keret tagjai természetesen fogadkoznak, miként Gellei Imre szövetségi kapitány is. Gellei véleménye szerint, rég volt ilyen elszánt, sikeréhes a válogatott keret, míg a játékosok többsége - ha szoros meccsen is - de győzelmet vár a világsztárokkal felálló ellenféllel szemben.

Az ellenfél persze nem egy egyszerű gálaelőadás passzív szereplője akar lenni. Az idei világbajnokságon a legjobb nyolc között büntetőkkel kiesett spanyolok - bár tisztelik Puskást - biztosak győzelmükben. Az új szövetségi kapitány Inaki Sáez, több fiatalt is beszeretne építeni a csapatba, de a nagy nevek közül szerepet kap többek között Raúl, Morientes és Mandieta is.

Nekünk azonban vigyázni kell az ünnepi gálameccsekkel. Szepesi György születésnapján, Siófokon az izraeliek vertek minket simán 2-0-ra, Puskás 70. születésnapján, az ausztrálok oktattak a Népstadionban. De ugyancsak kellemetlen emlék a debreceni ünnep (Fehéroroszok 2-5) vagy az MLSZ 100. születésnapján rendezett "gála", amikor a németek aláztak Budapesten, szintén 2-5.

A találkozó kezdőrúgását maga a 84-szeres válogatott ünnepelt fogja elvégezni, a mai naptól hivatalosan is Puskás Ferenc stadionnak nevezett egykori Népstadionban, ahol anno az őrületbe kergette ellenfeleit.

A várható összeállítások
Magyarország - Spanyolország barátságos mérkőzés
Puskás Ferenc stadion, 20.30, vezeti: Fleischer (német)
Magyarország: Király - Urbán, Dragóner, Gyepes - Bodnár L., Sebők V., Lisztes, Miriuta, Lőw - Gera, Tököli.
Spanyolország: Casillas - Puyol, Garcia Calvo, Marchena, Bravo - Mendieta, Xavi, Raúl, Orbaiz, Vicente - Morientes.

A mieink összecsapásán kívül számos barátságos válogatott mérkőzést rendeznek Európában. A magyar válogatottal egy EB selejtezőcsoportban szerepelő svédek Oroszországban szerepelnek, míg a szintén a mi csoportunkban található lengyel válogatott a belgákat fogadja. De említést érdemel a norvég-holland, a bulgár-német, vagy a skót-dán találkozó is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?