Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bozsik: "Gólt kell szereznünk"

2002.08.26. 14:27
Kedd este elég értelmetlen időpontban, magyar idő szerint tíz perccel kilenc után kezdődik a Zalaegerszeg BL-selejtező visszavágója Manchesterben. Hétfő este már az Old Traffordban tart edzést Bozsik Péter. A napokban tiszti kereszttel is kitűntetett szakvezető még útközben adott interjút az Indexnek.
- Tudom, hogy nem szívesen tippel, de milyen eredményre fogadna, ha kényszerítenék?

- Ha a rám fognák a stukkert, akkor 2-1-es hazai győzelmet megjátszanék.

- Ami egyúttal a ZTE továbbjutását jelentené. Ezt egyébként inkább el tudja képzelni 2-1-es vereséggel, mint gól nélküli döntetlennel.

- Abban biztos vagyok, hogy nem lesz 0-0. Sőt, azt is szinte kizártnak tartom, hogy 1-0-ra kapunk ki, úgyhogy nem is készültünk külön az esetleges tizenegyesekre. A továbbjutáshoz tehát legalább egy gólt kell szereznünk.

- Pedig ez nem sikerült pénteken Hidegkúti Stadionban, ahol 3-0-ra kaptak ki az MTK-tól, kétezer csendes néző előtt. Az Old Traffordban viszont, közel hetvenezren próbálják majd győzelembe hajszolni a Manchestert. Fel tudnak valahogy készülni a magyar játékosoknak szokatlan atmoszférára?

- Beszéltünk már erről, és holnap estig még biztosan újra szóba kerül. Igazából nem lehet túl sok okosságot kitalálni, ez ügyben csak a közvetlen tapasztalat segíthet. Néhány játékos, elsősorban Vincze Ottó, Molnár Balázs, Ilic és Urbán azért már játszott hasonló hangulatú meccseken.

- A Manchester budapesti fellépésén és a hétvégi Chelsea elleni bajnokiján is feltűnt, hogy a második félidő első felét különösen megnyomják Beckhamék. Próbáltak valamilyen külön taktikát kidolgozni a meccs egyes időszakaira?

- Nem hinném, hogy most is a második félidőig várnak. Hazai pályán játszanak, sokkal esélyesebbek, és nyilván bosszantja őket a budapesti vereség. Arra számítunk, hogy rögtön teljes erőből nekünk esnek, és már az első félidőben meg akarják fordítani az előnyünket. Éppen ezért legfontosabbnak azt tartom, hogy az elején ne csak a rombolással legyünk elfoglalva, mert akkor előbb-utóbb felőrlik a védekezésünket. Meg kell tartanunk a megszerzett labdákat.

- Ha a félidőben 2-0-ra mennének az angolok, akkor a szünetben támadójátékot próbálná erősíteni a továbbjutás reményében, vagy a védekezést hangsúlyozná a nagy vereség elkerülésének érdekében?

- Ezt nem csak az eredmény, hanem az addigi játék alapján döntöm majd el. Ha a továbbjutásra csak egy egész kis esélyünk is adódik, akkor azt meg kell ragadni. Adott esetben nyilván érdemes a 0-3-at kockáztatni az 1-2 reményében. A továbbjutásra persze nagyon csekély esélyünk van, de bízom a csapatban, és bárhogy is alakul a meccs, nem fogunk összeroppanni.