Huba
19 °C
33 °C

Giggs többgólos győzelemre számít

2002.08.26. 19:40
Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője, valamint Ryan Giggs egyaránt optimistán, de a zalaegerszegi együttest egyáltalán nem lebecsülve várja a kedd esti Bajnokok Ligája-selejtezőt. A középpályás azért többgólos győzelemről beszélt.
"Nagy esélyünk van a továbbjutásra, de annak kiharcolásához végig összpontosítanunk kell. A magyar játékosok kiválóan küzdöttek az első mérkőzésen, és a visszavágón is hasonló teljesítményt várok tőlük. De egyértelmű a célkitűzésünk: be kell jutnunk a legjobb 32 közé" - mondta a világhírű skót szakember a hétfő kora délutáni sajtótájékoztatón.

Ferguson külön kitért a Chelsea elleni péntek esti londoni rangadóra, elmondása szerint a 2-2-es találkozón, főleg a második félidőben már jól játszott csapata.

"Ezt a teljesítményt kell megismételnünk a magyarok ellen" - mondta az Manchester vezetőedzője, aki szokása szerint titkolózik a kezdőcsapatot illetően, de az biztos, hogy a sérült Fabian Barthez nem védhet. Arra viszont jó esély kínálkozik, hogy a nyáron 30 millió fontért szerződtetett Rio Ferdinand pályára lépjen.

A walesi Giggs a pénteki bajnokin volt századszor eredményes a Manchester United játékosaként, így érthető, hogy jó hangulatban várja a BL-selejtezőt.

"Remélem, bekerülünk a következő körbe, és az elmúlt évekhez hasonlóan újra a legjobbak ellen léphetünk pályára. Már az első, budapesti találkozót meg kellett volna nyernünk, ezért különösen fájdalmas, hogy az utolsó percben kapott gól miatt hátrányból kezdjük a második találkozót. Mégis derülátó vagyok, a Chelsea ellen már kiválóan futballoztunk. Mindenképpen többgólos győzelmet szeretnénk aratni kedden!"