Szilárda
-4 °C
3 °C

Már nagy az arca Fergusonnak

2002.08.27. 16:26
"Fergie: könnyű lesz" cimmel közöl beharangozó cikket a Manchester-ZTE BL-selejtező visszavágója előtt a Sun. A cikk szerint Ferguson elképzelhetetlennek tartja a Manchester kiesését. Úgy tűnik, hogy a korábban visszafogottan optimista edzőnek a meccs közeledtével arányosan növekszik az önbizalma.
A Manchester meglepő budapesti vereségére utalva Ferguson gyorsan leszögezte, hogy a visszavágón az eredmény megismétlésről szőtt álmokat elfelejthetik (nem derül ki a cikkből, hogy kik, de vélhetően a magyarokhoz vagy a Liverpool szurkolókhoz szól). "A képességeinknek megfelelő és a péntek esti játékunkhoz hasonló produkcióval könnyedén fogunk győzni" - nyilatkozta a skót szakvezető.

Ferguson egyszerűen kizárja a Manchester kiesésének lehetőségét. "Ha nem nyernénk, akkor az tényleg nagyon komoly helyzet lenne. De vereséggel nem is számolok. Nem fog megtörténni" - mondta határozottan. A lovagi címmel is büszkélkedő edző magabiztossága talán túlzottnak is tűnhet, ugyanakkor nehéz lenne vitatni a budapesti mérkőzés értékelését: "A második félidőt végig mi irányítottuk, öt helyzetünk volt és kikaptunk egy az utolsó percekben kapott góllal."

Az angol bulvárlap ugyanakkor emlékezteti olvasóit, hogy a magyarok végig jól védekeztek, és amikor helyzetük adódott, akkor azt kihasználták. "Egyszer betalálnak ma este, és a Unitednak már hármat kell szerezni a továbbjutáshoz" -riogatja az Manchester-rajongókat a Sun cikkírója, aki angol kollegáihoz hasonlóan nem felejti el hangsúlyozni az esetleges kiesés anyagi következményeit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!