Aliz
6 °C
14 °C

Vissza a jelenbe

2002.08.28. 13:37
Sima, 5-0-ás vereséget szenvedett a Zalaegerszeg a Manchester Unitedtól kedd este a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján. A két héttel ezelőtti, budapesti ZTE-siker után az angol sztárcsapat teljesen megérdemelten, 5-1-es összesítéssel jutott a BL főtáblájára.

Két héten át álmodozhattunk, hogy megütjük a főnyereményt, a Zete kiveri a világ leggazdagabb klubját, és bejut a Bajnokok Ligájába. Aztán a visszavágó hetedik percében felébredtünk, és magunkra ismertünk. A magyar focit nem váltotta meg még Koplárovics Béla sem, de két hét duzzadó önbizalommal gazdagabbak lettünk.

Bővebben: Manchester United - Zalaegerszeg 5-0

A Manchester igazából már az első meccsen eldönthette volna a továbbjutást, de akkor még kihagyta valamennyi helyzetét. Bozsik Péter csapata pedig önmagát felülmúlva, nagyszerű taktikával és gyakorlatilag egyetlen komoly helyzetét kihasználva legyőzte világhírű ellenfelét.

Bár a ZTE szakvezetője a továbbjutási esélyeket végig óvatosan (az eredmény ismeretében azt mondhatjuk reálisan) ítélte meg, a közvélemény - ugyancsak érthetően - szolid eufóriában úszott a visszavágóig. Nyilván az országos lelkesedés is visszahatott Bozsikra, aki azért a meccs előtt már (ZTE továbbjutását jelentő) 2-1-es vereségre fogadott volna.

Ferguson ugyanakkor végig magabiztos maradt, pedig az odavágó után keményen támadta az angol sajtó. Ugyanazok a lapok, amelyek most mindent visszavonnak, és lelkesen ünneplik a United sima győzelmét.

A Zalaegerszeg a visszavágón is igazán megtette, amit megtehetett, lássuk be: legjobb esetben körülbelül ilyen játékra képes egy magyar csapat. Az Index sportstatisztikai szakcsoportjának kimutatása szerint volt, hogy egymás után tizenötször(!) passzoltak pontosan egymáshoz a magyar játékosok.

A kedd esti meccs után egyébként Ferguson kijelentette, hogy a Manchester első félidei játékának valószínűleg egyetlen csapat sem tudott volna ellenállni. A ZTE-híveket az vigasztalhatja, hogy a csapat már korábban, az NK Zagreb ellen kivívott továbbjutással biztosította helyét az UEFA-kupa következő körében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?