Judit
3 °C
7 °C

A sima győzelemet ünnepli az angol sajtó

2002.08.28. 11:56
Az angol és a nemzetközi szaksajtó elég nagy terjedelemben foglalkozik a Manchester-ZTE BL-selejtezővel, elsősorban a United sima továbbjutását hangsúlyozva. A Zalaegerszegről nem jenlent meg túl sok értékelés, inkább a magyarok korábbi vágyálmairól írnak irónikusan.
A reggeli brit lapok első kiadásainak korai lapzártája miatt csak a Guardianben olvasható összefoglaló a Manchester-ZTE BL-selejtezőről. A Zalaegerszeg a két héttel ezelőtti 1-0-ás győzelem szép emlékével térhet haza, de Manchesterben húsz perc után szertefoszlott az az álom, hogy a magyar bajnoktól szenvedhetné el történetének legmegalázóbb vereségét a Manchester - írja a napilap.

A Guardian szerint a tegnap látottak alapján abszurdnak tűnik, hogy korábban erre valaki komolyan gondolhatott. A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy túl kemény ítélet volt a tizenegyes és Szasa Ilics piros lapja.

Nem volt kedvük jótékonykodni

A BBC on-line verziója is kiemelt helyen foglalkozik a mérkőzéssel. A Zalaegerszeg felett aratott fölényes győzelemmel jutott a Manchester United a Bajnokok Ligája első csoportkörét jelentő ígéret földjére - kezdi patetikus felütésű beszámolóját, a BBC szakírója. A cikk szerint a hazaiak nem adtak esélyt a ZTE-nek: "Sir Alex Ferguson fiai lenyomták a magyarokat, gyorsan kiábrándítva azokat, akik a két héttel ezelőtti Dávid és Góliát történet megismétlését várták".

A cikkíró úgy látja, hogy az angolok a budapesti vereséget követő kemény kritikák miatt nem álltak le a továbbjutás eldöntése után. "A Unitednak nem volt kedve jótékonykodni a csapattal, amelyik annyira bezavart neki két héttel ezelőtt" - írja a BBC.

Az első góllal el is dőlt minden

A budapesti odavágóhoz képest kisebb terjedelemben, de ismét vezető hírként számolt be a selejtező meccsről a Bajnokok Ligája hivatalos hírforrásának tekinthető UEFA honlap.

A két héttel ezelőtt Magyarországon elszenvedett vereség ellenére, Sir Alex Ferguson fiai végig biztosak voltak a továbbjutásukban - kezdi értékelését az UEFA tudósítója. A cikk szerint Nistelrooij korai gólja után, már nem lehetett kétséges a meccs kimenetele.

A The Daily Telegraph szakírója szerint: "Ha bokszmérkőzésről lett volna szó, a bíró minden bizonnyal közbelépett volna, hogy megmentse a zilált magyarokat a további csapásoktól" Magáról a mérkőzésről csak annyit ír: "kedd este végre a valódi Manchester United vonult ki a pályára, végtelen elszántsággal söpörve félre a magyar bajnokot. Senki nem kérdőjelezhette meg a United éhségét a győzelemre, sem védelmének minőségét, amelyet megerősített Rio Ferdinand jelenléte.

Férfiak játszottak fiúk ellen

A United játékosai rohamoztak, fáradhatatlanul keresték a kékmezesek soraiban lévő lyukakat. Férfiak játszottak fiúk ellen, támadás volt védekezés ellen: a United a pálya minden szegletében érvényesítette fölényét."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?