Árpád
-2 °C
4 °C

Bozsik: Szomorú, de ez a realitás

2002.08.28. 12:05
Ferguson elégedetten, Bozsik szomorúan nyilatkozott a Manchester-Zalaegerszeg BL-selejtező után, abban azonban egyetértettek: ez a realitás. A skót szakvezető szerint ezzel a játékkal bárkit megvert volna csapata, míg magyar kollegája azt sajnálja, hogy játékosai a hazai bajnokságban nem lehetnek hozzászokva ehhez az iramhoz.
Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője a mérkőzés után a BBC-nek adott nyilatkozatában nagyon elégedetten értékelte csapata teljesítményét. Véleménye szerint az első félidőben rendkívül jól játszott együttese, a gyorsaság, a labdaátadás és a játékosok mozgása kitűnő volt - hangoztatta. Különösen 3-0-ig tetszett neki a játék, hiszen hamar megalapozták a biztos győzelmet és a továbbjutást.

Scholes: két hét pihenő

Paul Scholes cseréjével kapcsolatban közölte: bokasérülést szenvedett, és valószínűleg legalább két hétig nem játszhat. Az együttes továbbjutásáról azt mondta: - Kétségtelen, hogy ez volt a cél, hiszen a klub története tele van sok csodálatos európai kupaestével. Természetesen továbbra is ott akartunk maradni a kontinens legjobbjai között. Játékosaim tudták, hogy több tízmillió font a tét kedden, s bebizonyították: csak kisiklás volt az első meccs kudarca.

Ferguson: Ezzel a játékkal bárkit megvertünk volna

Külön öröm volt számára, hogy csapatából mindenki tudása legjavát nyújtotta, ennek tudható be, hogy kiváló volt az összjátékuk. Az ellenfélre kitérve elmondta, a Zalaegerszeget nem érheti bírálat a keddi produkcióért, bár az nem vitatható, hogy a budapesti meccsen sokkal jobb teljesítményt nyújtottak. Végül amolyan vigasztalásként hozzátette: - Az első félidei játékunk ellen kevés csapatnak lett volna hatásos ellenszere.

Más volt ez a Manchester

Bozsik Péter
Bozsik Péter, a ZTE vezetőedzője szerint csapata nem ijedt meg és nem félt a találkozótól, pedig a súlyos vereség lehetősége már a kezdés előtt is fennállt. Hamar egyértelművé vált számára, hogy a visszavágón a Manchester United sokkal motiváltabb, mint Budapesten. Minden labdára, adódó lehetőségre lecsaptak, megérdemelten jutottak 20 perc alatt jelentős előnyhöz.

A budapesti győzelem után is higgadtan nyilatkozó edző végül hozzátette: - Kiváló csapat ellen játszottunk, melynek futballistái villámgyors tempót diktáltak, ehhez játékosaink a hazai bajnokságban nem lehetnek hozzászokva. Az angol csapat teljesen megérdemelten nyert ilyen fölényesen. Szomorú, de ez a realitás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?