Vilhelmina
11 °C
28 °C

Bozsik: Szomorú, de ez a realitás

2002.08.28. 12:05
Ferguson elégedetten, Bozsik szomorúan nyilatkozott a Manchester-Zalaegerszeg BL-selejtező után, abban azonban egyetértettek: ez a realitás. A skót szakvezető szerint ezzel a játékkal bárkit megvert volna csapata, míg magyar kollegája azt sajnálja, hogy játékosai a hazai bajnokságban nem lehetnek hozzászokva ehhez az iramhoz.
Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője a mérkőzés után a BBC-nek adott nyilatkozatában nagyon elégedetten értékelte csapata teljesítményét. Véleménye szerint az első félidőben rendkívül jól játszott együttese, a gyorsaság, a labdaátadás és a játékosok mozgása kitűnő volt - hangoztatta. Különösen 3-0-ig tetszett neki a játék, hiszen hamar megalapozták a biztos győzelmet és a továbbjutást.

Scholes: két hét pihenő

Paul Scholes cseréjével kapcsolatban közölte: bokasérülést szenvedett, és valószínűleg legalább két hétig nem játszhat. Az együttes továbbjutásáról azt mondta: - Kétségtelen, hogy ez volt a cél, hiszen a klub története tele van sok csodálatos európai kupaestével. Természetesen továbbra is ott akartunk maradni a kontinens legjobbjai között. Játékosaim tudták, hogy több tízmillió font a tét kedden, s bebizonyították: csak kisiklás volt az első meccs kudarca.

Ferguson: Ezzel a játékkal bárkit megvertünk volna

Külön öröm volt számára, hogy csapatából mindenki tudása legjavát nyújtotta, ennek tudható be, hogy kiváló volt az összjátékuk. Az ellenfélre kitérve elmondta, a Zalaegerszeget nem érheti bírálat a keddi produkcióért, bár az nem vitatható, hogy a budapesti meccsen sokkal jobb teljesítményt nyújtottak. Végül amolyan vigasztalásként hozzátette: - Az első félidei játékunk ellen kevés csapatnak lett volna hatásos ellenszere.

Más volt ez a Manchester

Bozsik Péter
Bozsik Péter, a ZTE vezetőedzője szerint csapata nem ijedt meg és nem félt a találkozótól, pedig a súlyos vereség lehetősége már a kezdés előtt is fennállt. Hamar egyértelművé vált számára, hogy a visszavágón a Manchester United sokkal motiváltabb, mint Budapesten. Minden labdára, adódó lehetőségre lecsaptak, megérdemelten jutottak 20 perc alatt jelentős előnyhöz.

A budapesti győzelem után is higgadtan nyilatkozó edző végül hozzátette: - Kiváló csapat ellen játszottunk, melynek futballistái villámgyors tempót diktáltak, ehhez játékosaink a hazai bajnokságban nem lehetnek hozzászokva. Az angol csapat teljesen megérdemelten nyert ilyen fölényesen. Szomorú, de ez a realitás.