Árpád
-2 °C
3 °C

Sebőköt kirúgták a Cottbusból

2002.08.28. 19:21
A gyenge bajnoki rajt miatt három játékosától is szeretne megválni a német labdarúgó Bundesliga élvonalában szereplő Energie Cottbus, az egyik "bűnbak" a magyar válogatottban alapembernek számító védő, Sebők Vilmos lett. A Cottbus egyetlen idei gólját amúgy épp Sebők fejelte a Leverkusennek.
A nyáron a Bundesliga legkisebb költségvetésű klubja nem hosszabbította meg Mátyus János szerződését, jóllehet három gólt is szerzett a csapat színeiben. (A védőnek azóta sem sikerült csapatot találnia.) A Cottbus ezek után leigazolta a helyére az Újpestből Lőw Zsoltot és a cseh Robert Vágnert, kettőjükért 800 ezer eurót fizettek.

A Bochum és a Rostock is oktatta a Cottbust

A cél pedig továbbra is egyértelmű volt: a gárdának harmadszor is ki kell harcolnia a bennmaradást. Nem is kezdték rosszul a szezont, hiszen a BL-döntős Leverkusen ellen 1-1-es döntetlent játszottak, a gólt a csereként beálló Sebők fejelte. Ezek után azonban két meccsen nem sikerült gólt szerezniük, viszont kilencet kaptak, és korántsem veretes ellenfelekkel találkoztak.

Előbb az újonc Bochum lőtt a Cottbusnak ötöt, majd hazai pályán a Rostock négyet. (Mindhárom magyar - Miriuta, Lőw és a 49-szeres válogatott Sebők - a pályán volt). A Cottbus így az utolsó előtti helyre sodródott - csak a nullapontos Hannovert előzi meg -, és a klubnál értelemszerűen felelősöket kerestek. Úgy tűnik három játékos személyében meg is találták.

A menedsser: Új hátvéd kell

"Az átigazolási időszak hétfői végéig mindenképpen új klubot akarunk találni Hamid Terminának, Brasiliának és Sebőknek. Ha nem megy, akkor felbontjuk a szerződésüket" - mondta könyörtelenül Klaus Stabach, a kelet-németországi együttes menedzsere. "A következő öt napban mindenképpen igazolni szeretnénk egy új hátvédet" - tette hozzá.

Sebők így reagált az MTI érdeklődésére: "Bevallom, eléggé meglepett a hír. Furcsának tartom, hogy a rossz szereplésért éppen engem okolnak a vezetők, de akár még valami jó is kisülhet a dologból. Több csapat is érdeklődik irántam, csütörtökön az egyik angol élvonalbeli együtteshez utazom próbajátékra. Bízom benne, hogy a vészesen közeledő határidő miatt sikerül hamarosan új klubot találnom."

Sebők a Nemzeti Sportban kifejtette: a tavalyi bennmaradásért járó különprémiumot nem kapták meg, az egyéb prémiumokat pedig hatvan százalékkal csökkentették. "Sokkal tartoznak nekem" - összegzett. Azt azonban elismerte, hogy a két súlyos vereség rajta is múlott.

Hol van már a Bayern elleni győztes gól?

Sebők amúgy 2000. július 1-jén szerződött Cottbusba, mindjárt első idényében győztes gólt lőtt a Bayern Münchennek - összességében hármat jegyzett -, és igaz egyszer sem szerepelt előkelő helyen a Kicker nevű szaklap év végi játékososztályzatai alapján, a megbízható védők közé tartozott.

Ha nem sikerült csapatot találnia magának, akkor igen nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen jobb híján a télig várnia kell arra, míg 44 Bundesliga-meccsel a háta mögött szerződtethetik. Ily módon követheti jó barátját, Mátyus Jánost.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?